Держкомтелерадіо планує оцифрувати архіви студії «Укртелефільму»

16 Грудня 2009
15312
16 Грудня 2009
11:13

Держкомтелерадіо планує оцифрувати архіви студії «Укртелефільму»

15312
Держкомтелерадіо планує оцифрувати архіви студії «Укртелефільму»

Держкомтелерадіо планує оцифрувати архіви студії «Укртелефільму». Про це розповів під час наради у президента перший заступник-виконуючий обов'язки голови Держкомтелерадіо Олег Наливайко.

 

На сьогодні студія «Укртелефільм» має понад 10 тисяч годин унікального телевізійного кіноматеріалу. Проте, зберігаються вони на магнітних носіях, які з кожним роком дедалі руйнуються. Держкомтелерадіо разом зі студією планує оцифрувати архіви студії і створити відеотеку «Укртелефільму», до якої матимуть доступ усі зацікавлені.

 

«Наша сфера належить до складних наукоємних галузей народного господарства. За світовою практикою сучасні телерадіокомпанії принаймні один раз на 4-5 років оновлюють свою технологічну базу. Ми ж так і не завершили своє переоснащення, яке розпочали ще 2004 року», - сказав Олег Наливайко.

 

За його словами, у Держкомтелерадіо є попередні напрацювання щодо продовження технологічного переоснащення, що було заморожене у зв'язку із кризою. У разі покращення економічної ситуації комітет знайде партнерів, які допоможуть йому здійснити новий етап переоснащення без витрачання зайвих коштів, в тому числі й оцифрування архівів студії «Укртелфільм».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15312
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мадам
5260 дн. тому
Достойное начинание. ттт - а у вас факты разворовывания есть?
ттт
5261 дн. тому
Зачем вкладывать гос.деньги в то, что уже сделано! Посмотрите сайты наших дистрибуторов контента - они уже предлагают в оцифрованном виде архивы из "Укртелефильма". Пару лет назад уже разворовывали гос.средства на оцифровку - только тогда хотеля пленку в VHS перевести и чем это закончилось? Нихрена не умеете только прекрываетесь красивыми словами! Вы что думали вокруг все дураки?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду