Американські кінокритики визначилися з переможцями

15 Грудня 2009
17876
15 Грудня 2009
14:12

Американські кінокритики визначилися з переможцями

17876
Американські кінокритики визначилися з переможцями

Асоціація кінокритиків Нью-Йорка, лос-анджелеська асоціація кінокритиків, Американський інститут кінематографії (AFI) і Нью-Йоркська асоціація мережевих критиків (NYFCO) визначили кращі фільми 2009 року.  Про це повідомляє інтернет-видання «Кореспондент.net».

 

За версією Асоціації кінокритиків Нью-Йорка, найкращою є  військова драма «Повелитель бурі», а її автор, Кетрін Бігелоу є кращим режисером.

 

Найкращим актором представники Асоціації вважають  Джорджа Клуні за роль у картині «Мені б у небо» та роботу в анімаційному фільмі «Приголомшливий містер». Лаври кращої актриси дісталися Меріл Стріп за фільм «Юлія і Джулія».

 

Поділяє думку щодо фільму та режисера року Асоціація кінокритиків Лос-Анджелеса.

 

В акторських категоріях з-поміж виконавців головних ролей перемогли Джефф Бріджес (фільм «Божевільне серце») та Іоланда Моро («Серафина»). Нагороди за ролі другого плану отримають Крістоф Вальц, який зіграв у Квентіна Тарантіно в «Безславних виродках», і актриса Монік за роль у стрічці «Скарб».

 

У категорії «Найкращий сценарій», за версією Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса, перемогли Джейсон Рейтман і Шелдон Тернер, що створили сюжет стрічки «Мені б у небо».

 

Найкращим анімаційним фільмом став ляльковий мультфільм «Приголомшливий містер Фокс».

 

Нью-йоркська асоціація мережевих критиків (NYFCO) у захваті від стрічки «Аватар» Джеймса Кемерона, однак найкращим режисером назвала Кетрін Бігелоу.

 

В акторських номінаціях перемогу здобули Джефф Бріджес і Меріл Стріп, що зіграли головні ролі в стрічках «Божевільне серце» та « Юлія і Джулія».

 

Нагородами за ролі другого плану знову  відзначені актори Крістоф Вальц, який зіграв у «Безславних виродках», і актриса Монік, яка виконала роль у фільмі «Скарб».

 

«Безславні виродки» перемогли також у номінаціях «Найкращий сценарій» і «Робота оператора».

 

Найкращим анімаційним фільмом названо повнометражну стрічку студії Pixar «Вгору».

 

Американський інститут кінематографії (AFI) не обирав переможців у різних категоріях, а просто назвав десять найкращих фільмів 2009 року. На відміну від решти професійних нагород, премією AFI відзначається весь колектив кінематографістів, які працювали над фільмом.

 

У 2009 році найкращими фільмами, за версією AFI, стали: «П'ятниця», «Холостяцька вечірка у Вегасі», «Володар бурі», «Посланець», «Скарб», «Серйозна людина», «Самотній чоловік», «Цукор», «Вгору», «Мені б у небо».

 

Сьогодні, 15 грудня, в Лос-Анджелесі Голлівудська асоціація іноземної преси оголосить номінантів кінопремії Золотий Глобус.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17876
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду