detector.media
15.12.2009 14:12
Американські кінокритики визначилися з переможцями

Асоціація кінокритиків Нью-Йорка, лос-анджелеська асоціація кінокритиків, Американський інститут кінематографії (AFI) і Нью-Йоркська асоціація мережевих критиків (NYFCO) визначили кращі фільми 2009 року.  Про це повідомляє інтернет-видання «Кореспондент.net».

 

За версією Асоціації кінокритиків Нью-Йорка, найкращою є  військова драма «Повелитель бурі», а її автор, Кетрін Бігелоу є кращим режисером.

 

Найкращим актором представники Асоціації вважають  Джорджа Клуні за роль у картині «Мені б у небо» та роботу в анімаційному фільмі «Приголомшливий містер». Лаври кращої актриси дісталися Меріл Стріп за фільм «Юлія і Джулія».

 

Поділяє думку щодо фільму та режисера року Асоціація кінокритиків Лос-Анджелеса.

 

В акторських категоріях з-поміж виконавців головних ролей перемогли Джефф Бріджес (фільм «Божевільне серце») та Іоланда Моро («Серафина»). Нагороди за ролі другого плану отримають Крістоф Вальц, який зіграв у Квентіна Тарантіно в «Безславних виродках», і актриса Монік за роль у стрічці «Скарб».

 

У категорії «Найкращий сценарій», за версією Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса, перемогли Джейсон Рейтман і Шелдон Тернер, що створили сюжет стрічки «Мені б у небо».

 

Найкращим анімаційним фільмом став ляльковий мультфільм «Приголомшливий містер Фокс».

 

Нью-йоркська асоціація мережевих критиків (NYFCO) у захваті від стрічки «Аватар» Джеймса Кемерона, однак найкращим режисером назвала Кетрін Бігелоу.

 

В акторських номінаціях перемогу здобули Джефф Бріджес і Меріл Стріп, що зіграли головні ролі в стрічках «Божевільне серце» та « Юлія і Джулія».

 

Нагородами за ролі другого плану знову  відзначені актори Крістоф Вальц, який зіграв у «Безславних виродках», і актриса Монік, яка виконала роль у фільмі «Скарб».

 

«Безславні виродки» перемогли також у номінаціях «Найкращий сценарій» і «Робота оператора».

 

Найкращим анімаційним фільмом названо повнометражну стрічку студії Pixar «Вгору».

 

Американський інститут кінематографії (AFI) не обирав переможців у різних категоріях, а просто назвав десять найкращих фільмів 2009 року. На відміну від решти професійних нагород, премією AFI відзначається весь колектив кінематографістів, які працювали над фільмом.

 

У 2009 році найкращими фільмами, за версією AFI, стали: «П'ятниця», «Холостяцька вечірка у Вегасі», «Володар бурі», «Посланець», «Скарб», «Серйозна людина», «Самотній чоловік», «Цукор», «Вгору», «Мені б у небо».

 

Сьогодні, 15 грудня, в Лос-Анджелесі Голлівудська асоціація іноземної преси оголосить номінантів кінопремії Золотий Глобус.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY