Тимошенко звинуватила центральні українські телеканали в маніпуляціях

7 Грудня 2009
20692
7 Грудня 2009
15:20

Тимошенко звинуватила центральні українські телеканали в маніпуляціях

20692
Тимошенко звинуватила центральні українські телеканали в маніпуляціях

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила українські телеканали в маніпулюванні свідомістю населення на догоду олігархам. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

 

 «Центральні українські телеканали маніпулюють свідомістю громадян на користь фінансово-олігархічних груп», - підкреслила пані Тимошенко від час свого виступу на урочистих зборах з нагоди Дня місцевого самоврядування.

 

Вона заявила: «Маніпуляція свідомістю людей відбувається абсолютна. Всі канали центрального телебачення сьогодні належать олігархам - запам'ятайте це. Жоден канал не формує політику так, щоб вона відповідала реальній ситуації в країні».

 

За словами прем`єр-міністра, «сьогодні кожна новина на каналі телебачення формується в штабах окремих кандидатів у президенти, які втілюють олігархію та її інтереси».

 

Як приклад, пані Тимошенко нагадала свій виступ у передачі «Шустер Live» на телеканалі «Україна», коли на прямий ефір з'явилися без запрошення народні депутати від Партії регіонів і спробували зірвати її виступ.

 

«І вони самі визнали, що формували цей ефір у штабі Партії регіонів. Так це стало відкритим, тому що просто Господь захотів цю ганебну справу відкрити, й тому що показав всій країні, яка сьогодні свобода слова, які сьогодні новини», - сказала прем`єр-міністр, не уточнивши, про які саме новини ідеться.

 

«І коли в нас, українців, формують комплекс неповноцінності, коли нам розповідають, що ми як українська нація нічого не варті, тому що в нас усе гірше, ніж у світі, коли в нас відбувається нібито розвал за всіма напрямами - я хочу вам сказати, що це не просто маніпуляція, а це руйнування нашої свідомості», - наголосила прем'єр.

 

Далі прем'єр закликала слухачів, серед яких були представники місцевих органів самоврядування, щоб саме вони забезпечили прозорість медіавласності в країні.

 

«І я хочу, щоб ви чинили цьому дуже серйозний опір, щоб ви просто сказали, який канал кому належить і хто де формує новини», - заявила прем'єр.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20692
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
чук и гек
5254 дн. тому
Что есть "манипуляция"? бесконечная реклама на каналах с "вона працюэ" и фразой самой Ю, звучащая четко но безграмотно "коли треба ПРИЩАТИ"... и бесконечные телеобращения с истеричным выражением лица и нездороым блексом в глазах с нескончаемым потоком лжи о бурной её деятельности (которой нет) и обвинением всех и вся во вселенском заговоре вперемешку с рассказами, что нет у неё ничего государственного, и вообще ничего нет, у мужа мелкая сельская фирмочка в забитом селе и т.д. помню в 2006 году в маленькой однакомнатной квартирке в хрущевке в днепропетровском спальном районе и мать тимошенко живет -тоже вся в нищете и обгаженном подъезде...Также интересно по поводу манипуляции и недоступности каналов холдинга Пинчука, полностью ставших на обслуживание премьера... Или же - "вона платить, а вони манипулюють?" А может просто хватит врать?
Саша
5254 дн. тому
Тимошенко потрібно працювати, а не дивитись центральні канали і звинувачувати їх у чомусь. А ось чому я плачу податики які також ідуть в якості заробітньої платні людині, яка не звітує перед своїми роботодавцями(в тому числі і перед мною) це залишається загадкою.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду