detector.media
07.12.2009 15:20
Тимошенко звинуватила центральні українські телеканали в маніпуляціях

Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила українські телеканали в маніпулюванні свідомістю населення на догоду олігархам. Про це повідомляє інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

 

 «Центральні українські телеканали маніпулюють свідомістю громадян на користь фінансово-олігархічних груп», - підкреслила пані Тимошенко від час свого виступу на урочистих зборах з нагоди Дня місцевого самоврядування.

 

Вона заявила: «Маніпуляція свідомістю людей відбувається абсолютна. Всі канали центрального телебачення сьогодні належать олігархам - запам'ятайте це. Жоден канал не формує політику так, щоб вона відповідала реальній ситуації в країні».

 

За словами прем`єр-міністра, «сьогодні кожна новина на каналі телебачення формується в штабах окремих кандидатів у президенти, які втілюють олігархію та її інтереси».

 

Як приклад, пані Тимошенко нагадала свій виступ у передачі «Шустер Live» на телеканалі «Україна», коли на прямий ефір з'явилися без запрошення народні депутати від Партії регіонів і спробували зірвати її виступ.

 

«І вони самі визнали, що формували цей ефір у штабі Партії регіонів. Так це стало відкритим, тому що просто Господь захотів цю ганебну справу відкрити, й тому що показав всій країні, яка сьогодні свобода слова, які сьогодні новини», - сказала прем`єр-міністр, не уточнивши, про які саме новини ідеться.

 

«І коли в нас, українців, формують комплекс неповноцінності, коли нам розповідають, що ми як українська нація нічого не варті, тому що в нас усе гірше, ніж у світі, коли в нас відбувається нібито розвал за всіма напрямами - я хочу вам сказати, що це не просто маніпуляція, а це руйнування нашої свідомості», - наголосила прем'єр.

 

Далі прем'єр закликала слухачів, серед яких були представники місцевих органів самоврядування, щоб саме вони забезпечили прозорість медіавласності в країні.

 

«І я хочу, щоб ви чинили цьому дуже серйозний опір, щоб ви просто сказали, який канал кому належить і хто де формує новини», - заявила прем'єр.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY