Депутати хочуть обмежити рекламу ліків суто професійним середовищем

24 Листопада 2009
19121
24 Листопада 2009
12:39

Депутати хочуть обмежити рекламу ліків суто професійним середовищем

19121
Депутати хочуть обмежити рекламу ліків суто професійним середовищем

23 листопада 2009 року у парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу"», № 5339-1 щодо обмеження реклами лікарських засобів, автори якого Андрій Павловський та Олена Бондаренко (фракція БЮТ), Володимир Карпук (фракція «НУ-НС»).

 

На думку ініціаторів документу, внесення змін до закону дозволить гарантувати припинення недобросовісної реклами широкій непідготовленій аудиторії сумнівних лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації та заохотить громадян частіше звертатись по консультацію до лікаря, користуватись послугами закладів охорони здоров'я всіх форм власності.

 

Законопроект передбачає, що реклама лікарських засобів, медичної техніки, методів профілактики, діагностики, лікування і реабілітації може розміщуватись виключно у спеціалізованих виданнях, призначених для медичних установ та лікарів, а також може розповсюджуватись виключно на семінарах, конференціях, симпозіумах з медичної тематики.

 

Проектом змінюється стаття 21 Закону України «Про рекламу», а саме: «розміщення і розповсюдження реклами лікарських засобів обмежується виключно професійним середовищем медиків».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19121
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dmytro Moroz - Zaporizhya
5279 дн. тому
Це лише зайве обмеження права на інформацію для громадян. Де гарантія, що лікарі не лобіюватимуть препарати "відповідних" виробників?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду