detector.media
20.11.2009 10:14
NEWSru.ua вийшов з рейтингу Bigmir через недостовірні дані. У Bigmir запевняють: рейтинг об’єктивний

Інтернет-видання NEWSru.ua покинуло рейтинг Bigmir. Про це ТК дізналася з офіційного повідомлення компанії. У компанії пояснили, що змушені вдатися до цього кроку, оскільки протягом тривалого часу Bigmir недостовірно відображає географію відвідувачів сайту NEWSru.ua.

 

«У порівняні з іншими системами підрахунку інтернет-аудиторії, Bigmir щоденно занижує нашому сайту українську аудиторію на 6-7 тисяч відвідувачів. Зокрема, 30 жовтня розбіжність між показниками Bigmir і LiveInternet взагалі сягнула 17 тисяч відвідувачів», - заявили в NEWSru.ua, додавши, що це не схоже на нормальну похибку.

 

Як пояснив ТК технічний директор Bigmir Павло Жданов, різні рейтинг-системи застосовують різні алгоритми підрахунку трафіку, що зумовлює відмінності в даних. «Зокрема, наша відтинає анонімні проксі і запити без "рефералів". Однак система працює абсолютно однаково для всіх близько 100 тисяч учасників і спільний рейтинг, а точніше - позиція в ньому відносно один одного адекватно відображає об'єктивну картину», - зазначив він.

 

За словами пана Жданова, Bigmir було відомо про невдоволення NEWSru.ua і вони намагалися пояснити клієнтам причини. Однак, за словами представників компанії NEWSru.ua, протягом двох місяців технічні служби Bigmir ніяк не намагалися ліквідувати наявні похибки в підрахунку трафіку.

 

«Ми не вважаємо дану ситуацію конфліктною, однак вважаємо неприпустимим робити преференції для окремо взятих сайтів і підправляти об'єктивну картину», - зауважив Павло Жданов. Bigmir запропонувала NEWSru.ua проведення додаткового аналізу їхніх особистих даних, але за грошову компенсацію на виконання індивідуального замовлення. NEWSru.ua не пристала на цю пропозицію і вирішила покинути рейтинг.

 

«Мова не йшла ні про яку переробку або корегування - ми ніколи не торгували і не будемо торгувати позиціями в рейтингу. Він безкоштовний, доступний і однаковий для всіх. Ми відкриті для будь-яких контактів і, за можливості, готові приділити час, провести консультації, аналіз трафіку, виконати індивідуальні вибірки з баз даних тощо, однак слідуємо бізнес-логіці», - додав технічний директор Bigmir.

 

Як нагадують у Bigmir, компанія має досвід вирішення спірних питань. Кілька років тому була претензія від топ-20 гравців рейтингу, що вони бачать проблему в поділі сайтів на українські і неукраїнські. За результатами круглого столу з найбільшими гравцями Bigmir протягом 6 місяців змінював системи оцінки і відмовився від правила рахувати українським той сайт, якому щонайменше 70% трафіку дає Україна і введи глву систему фільтрації, у якій позиція відображається згідно з абсолютною часткою українського трафіку. Тобто зараховуються всі хости-джерела, але рейтинг формується тільки за українською часткою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY