В Одесі не вийшли в ефір два телеканали та три радіостанції (ДОПОВНЕНО)

17 Листопада 2009
24108
17 Листопада 2009
11:52

В Одесі не вийшли в ефір два телеканали та три радіостанції (ДОПОВНЕНО)

24108
В Одесі не вийшли в ефір два телеканали та три радіостанції (ДОПОВНЕНО)

Одеські телеканали «Град» і «Арт 24» припинили трансляцію через неполадки на електричній підстанції «Одеського міського телерадіоцентру». Про це повідомляє сайт proUA із посиланням на одеське інформагентство «Репортер».

 

16 листопада близько 18:30 у офісах телекомпаній вимкнули світло. Обидві знаходяться в будівлі на Артилерійській, 1, де розташований телерадіоцентр.

 

Крім того, в ефір не змогли вийти «Моє радіо 103,8 FM», «Нова хвиля» і «Перше радіо FM1».

 

Генеральний директор телекомпанії «Град» Анатолій Балінов, висловив упевненість, що відключення світла пов'язане з конфліктом між ТРК і мерією Одеси.

 

За інформацією інтернет-видання «Думская.net», працівникам опозиційних ЗМІ, що працюють в будівлі за адресою Артилерійська, не дозволяють пройти  в офіси. Серед них  - журналісти телекомпаній «АРТ», «ГРАД» та радіостанцій «Перше радіо Fm1», «Південна столиця» і «Моє радіо».

 

Як писала «Детектор медіа», раніше ТРК «Нова хвиля», «52 канал», «Град», «Арт» та підприємство «Одеський міський телерадіоцентр», що здійснює технічне забезпечення трансляції програм цих телерадіоканалів у власному апаратно-студійному комплексі, заявляли про перешкоджання професійній діяльності журналістів та переслідування за критику.

 

«Одеський міський телерадіоцентр» орендує нежитлові приміщення 4-го та 5-го поверхів адміністративної будівлі на Артилерійській, 1. Одеська міська рада 29 жовтня 2009 року прийняла рішення про капітальний ремонт будівлі, через що телерадіоцентр та чотири телеканали повинні були до 15 листопада звільнити орендовані приміщення.

 

Як повідомили ТК в Незалежній асоціації телерадіомовників, телерадіокомпанії та «Одеський міський телерадіоцентр» вимагатимуть порушення кримінальної справи за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), оскільки мають ухвалу Одеського окружного адміністративного суду про заборону Представництву з комунальної власності Одеської міськради здійснювати будь-які дії щодо перешкоджання діяльності «Одеського міського телерадіоцентру».

 

НАМ стала на захист одеських мовників і вже звернулася до Президента, Верховної Ради і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з проханням захистити одеські ЗМІ від тиску в період виборів.

 

«Ми не просто схвильовані, ми обурені розвитком цієї ситуації. Безумовно, ми маємо справу з безпрецедентним порушенням закону і продуманим тиском на місцеві ЗМІ. а те, що це відбувається під час виборів, багатократно посилює ситуацію. Ми дуже боїмося, що цей випадок дасть старт новій хвилі притиснення ЗМІ в Україні. Особливо - ЗМІ, котрі висловлюють позицію, що відрізняється від позиції місцевої влади», - зауважила виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24108
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду