Міжнародна федерація журналістів засудила напад міліції на донецького журналіста

4 Листопада 2009
14863
4 Листопада 2009
10:46

Міжнародна федерація журналістів засудила напад міліції на донецького журналіста

14863
Міжнародна федерація журналістів засудила напад міліції на донецького журналіста

Міжнародна федерація журналістів (IFJ) засудила напад міліції на донецького кореспондента та члена Всеукраїнської професійної спілки «Незалежна медіа-профспілка України» (НМПУ) . Про це йдеться у прес-релізі НМПУ.

 

«Цей обурливий напад на члена спілки спровоковано, як видно, ні чим іншим, як демонстрацією посвідчення журналіста. - сказав генеральний Секретар IFJ Айдан Уайт. - Влада має провести негайне розслідування цих подій і залучити винних до відповідальності».

 

Представники IFJ заявляють, що повністю підтримують Незалежну медіа-профспілку України, яка висловила протест проти насильства і відсутності підзвітності у міліції, яка дозволяє залишати такі напади безкарними.

 

«Саме ця культура насильства разом з безкарністю створила умови, в яких українські офіцери були готові виконувати накази у випадку з вбивством Георгія Гонгадзе. - наголосив президент Європейської федерації журналістів, регіональної групи МФЖ сказав Арне Кеніг. - Українська влада має подати чіткий сигнал, що не миритиметься з такою поведінкою та  покарає  винних».

 

24 жовтня пан Касьянов організовував благодійну акцію доставки фруктів для дитячого будинку. За його відсутності вантажівку з продуктами почали розкрадати невідомі. Коли пан Касьянов прибув на місце інциденту, особи назвалися представниками правоохоронних органів та повідомили, що конфіскують вантаж через несанкціоновану торгівлю. Журналіст пред'явив міліціонерам посвідчення та накладну на товар. Однак ті його побили та заарештували.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14863
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ты
5295 дн. тому
почему правильно?
Я
5295 дн. тому
Правильно, что избили этого мудака Касьянова
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду