«Яндекс» закриває Рейтинг найпопулярніших записів через накрутки

4 Листопада 2009
12177
4 Листопада 2009
10:45

«Яндекс» закриває Рейтинг найпопулярніших записів через накрутки

12177
«Яндекс» закриває Рейтинг найпопулярніших записів через накрутки

«Яндекс» відмовляється від Рейтингів найпопулярніших записів у сервісі «Пошук у блогах». Про це в офіційному блозі «Яндекса» повідомив менеджер проектів інтернет-компанії Антон Волнухін. Сторінка рейтингу буде доступна до грудня.

 

Рейтинг найпопулярніших записів з'явився в складі «Пошуку у блогах» кілька років тому як експериментальний сервіс, що дозволяв знайти найбільш обговорювані записи блогерів. Згодом розробники зіткнулися з накрутками.

 

Як пояснили в «Яндексі», рейтинг, який від початку створювався як дзеркало блогосфери, став інструментом для «виведення в топ» і подальшого поширення потрібної теми в ЗМІ. «Таким інструментом стали користуватися всі, кому не лінь, - від поширювачів посилань до радикалів. Звичку проглядати сторінку рейтингу набули журналісти, виведення в топ стало платною послугою, й ось уже можновладці дивляться на рейтинг записів як на "глас народу"», - роз'яснив Антон Волнухін.

 

«Яндекс» не бачить перспектив рейтингу як масового сервісу, оскільки ним користуються лише медійники та найактивніші блогери, а розробка «Яндекса» зосереджена здебільшого на масових сервісах.

 

«Тому ми прийняли рішення припинити підтримку сервісу й одночасно надати всім охочим технічну можливість зробити свої рейтинги популярних записів», - пише Антон Волнухін.

 

Відтак, 3 листопада «Яндекс» відкрив API (програмний інтерфейс) «Пошуку у блогах», який дозволяє власники будь-якого сайту отримати всі дані, на яких були побудовані рейтинги, і створити свій рейтинг популярних записів. Детальний опис того, які дані можна отримати, використовуючи API рейтингу, доступні в блозі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12177
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
двачик
5289 дн. тому
Давно пора отправить этот топ в топку.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду