detector.media
04.11.2009 10:45
«Яндекс» закриває Рейтинг найпопулярніших записів через накрутки

«Яндекс» відмовляється від Рейтингів найпопулярніших записів у сервісі «Пошук у блогах». Про це в офіційному блозі «Яндекса» повідомив менеджер проектів інтернет-компанії Антон Волнухін. Сторінка рейтингу буде доступна до грудня.

 

Рейтинг найпопулярніших записів з'явився в складі «Пошуку у блогах» кілька років тому як експериментальний сервіс, що дозволяв знайти найбільш обговорювані записи блогерів. Згодом розробники зіткнулися з накрутками.

 

Як пояснили в «Яндексі», рейтинг, який від початку створювався як дзеркало блогосфери, став інструментом для «виведення в топ» і подальшого поширення потрібної теми в ЗМІ. «Таким інструментом стали користуватися всі, кому не лінь, - від поширювачів посилань до радикалів. Звичку проглядати сторінку рейтингу набули журналісти, виведення в топ стало платною послугою, й ось уже можновладці дивляться на рейтинг записів як на "глас народу"», - роз'яснив Антон Волнухін.

 

«Яндекс» не бачить перспектив рейтингу як масового сервісу, оскільки ним користуються лише медійники та найактивніші блогери, а розробка «Яндекса» зосереджена здебільшого на масових сервісах.

 

«Тому ми прийняли рішення припинити підтримку сервісу й одночасно надати всім охочим технічну можливість зробити свої рейтинги популярних записів», - пише Антон Волнухін.

 

Відтак, 3 листопада «Яндекс» відкрив API (програмний інтерфейс) «Пошуку у блогах», який дозволяє власники будь-якого сайту отримати всі дані, на яких були побудовані рейтинги, і створити свій рейтинг популярних записів. Детальний опис того, які дані можна отримати, використовуючи API рейтингу, доступні в блозі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY