Гран-прі «Молодості» отримав фільм «Дівчинка»

1 Листопада 2009
19920
1 Листопада 2009
22:24

Гран-прі «Молодості» отримав фільм «Дівчинка»

19920
Гран-прі «Молодості» отримав  фільм «Дівчинка»

Гран-прі кінофестивалю «Молодість» за найкращий конкурсний фільм, а також приз 10.000 доларів США та статуетку «Скіфський олень» отримав фільм «Дівчинка«, реж. Тіцца Кові та Райнер Фріммель, Італія-Австрія. Про це повідомляє kino-teatr.ua.

 

Також головне журі фестивалю у складі Тоні Гатліфа (режисер, Франція), Івана Малковича (поет, видавець, Україна), Алєксандра Виноградова (митець, Росія) , Вальдемара Дзікі (режисер, продюсер, Польща) та Владіміра Перісіча (режисер, сценарист, Сербія) присудило такі призи:

 

Приз за найкращий студентський фільм (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США) - «Кася», реж. Елізабет Льядо (Бельгія) та «Сигнал» реж. Адріан Флюкігер (Швейцарія);

 

Приз за найкращий короткометражний фільм (ігровий, анімаційний, документальний) (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США) - фільм «Автономія волі», реж. Антуан Купер (Бельгія);

 

Приз за найкращий повнометражний ігровий фільм (грошова або матеріальна нагорода вартістю 2 500 дол. США) - «Той берег», реж. Георгій Овашвілі (Грузія);

 

Приз імені Іва Монтана найкращому молодому актору фестивалю (1,000 євро) - Патриція Жерарді за роль у фільмі «Дівчинка», реж. Тіцца Кові та Райнер Фріммель (Італія-Австрія);

 

Диплом журі отримав студентський фільм «Анна» Рунара Рунарссона (Данія).

 

Напередодні, 31 листопада 2009 року, вручили свої призи інші журі фестивалю.

 

Журі міжнародної федерації кінопреси FIPRESCI у складі Балинта Сжалокі (Угорщина), Артура Вернера (Німеччина), Аліка Шпілюка (Україна) нагородило фільм «Вовчик», реж. Васілій Сігарєв (Росія).

 

Журі міжнародної федерації кіноклубів FICC у складі Золтана Йона (Угорщина), Андрія Алферова (Україна), Девіда Міллера (Великобританія )  нагородило фільм «Вовчик», реж. Васілій Сігарєв (Росія).

 

Екуменічне журі у складі Хайке Кун (Німеччина), Пітера Мелоуна (Великобританія) та Каріни Вострякової (Україна) нагородило фільм «Дівчинка», реж. Тіцца Кові, Райнер Фріммель (Італія, Австрія), а спеціальним дипломом - фільм «Вовчик», реж. Васілій Сігарєв (Росія).

 

Журі паралельного конкурсу «Панорама українського кіно 2008-2009» у складі Тетяни Гнедаш, Олексія Першка та Володимира Войтенка нагородили фільм «Мама померла в суботу на кухні...», реж. Максим Васянович, а спеціальними дипломами відзначили такі стрічки:

 

«Не один вдома», реж. Олена Фетісова

 

«Святилище мрій», реж. Сергій Волков

 

«Impression», реж. Ігор Бутирин


«Не страшно», реж. Катерина Науменко

 

Журі паралельного конкурсу ЛГБТ-фільмів «Сонячний зайчик» у складі Алли Ярошенко (Україна), Олексія Чащина (Україна) та Владіслава Мамишева-Монро (Росія) присудили головний приз фільму «Він - моя дівчинка» реж. Жан-Жак Зільберман (Франція). Переможець отримає спеціальний приз від Представництва Фонду Імені Гайнріха Бьолля в Україні.

 

Спеціальним дипломом відзначено стрічку «Англієць у Нью-Йорку», реж. Річард Лекстон (Велика Британія).

 

Призом за внесок в український кінематограф, заснований Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000», вручено композиторові Вадиму Храпачову.

 

Ювілейний, 40-й МКФ «Молодість» відбудеться від 23 до 31 жовтня 2010 року. Арт-директор «Молодості» Андрій Халпахчі висловив сподівання, що станеться це все ж таки в Києві. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19920
Читайте також
06.11.2009 13:41
Дмитро Десятерик, «День»
32 694
06.11.2009 08:06
Олексій Радинський
, для «Детектор медіа»
26 916
26.10.2009 13:24
Роман Лебедь, Бі-бі-бі, Київ
44 278
24.10.2009 18:51
Тетяна Селезньова, «Главред»
36 220
03.10.2009 11:46
Катерина Константинова, «Дзеркало тижня»
34 178
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду