Нацрада оголосить конкурс на вільні частоти, в тому числі і для цифрового радіо

21 Жовтня 2009
15856
21 Жовтня 2009
17:57

Нацрада оголосить конкурс на вільні частоти, в тому числі і для цифрового радіо

15856
Нацрада оголосить конкурс на вільні частоти, в тому числі і для цифрового радіо

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 21 жовтня ухвалила рішення про оголошення нового конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням вільних телерадіоканалів.

 

На конкурс запропоновано 10 телевізійних каналів і 19 радіочастот. Найбільш привабливими з них є частоти 102,1 МГц у Львові (потужність передавача - 100 Вт, 24 год/добу) та 106,7 МГц у Кіровограді (5 кВт), 101,2 МГц в Олександрії (100 Вт), 101,2 Мгц у Смоліному Кіровоградської області (500 Вт) - у цих трьох містах сітку мовлення доведеться ділити з місцевими мовниками, які мають врізки.

 

Оскільки низькі частоти (УКХ-діапазон) зазвичай не є привабливими для мовників, Ігор Курус запропонував у конкурсні умови додати, що вони пропонуються і для стандарту DRM (цифрове радіо).

 

Як пояснив на брифінгу в. о. голови Національної ради Андрій Мирошніченко, мовникам запропоновані канали і частоти, які вже виставлялися на конкурси і на які не було претендентів або щодо яких не було визначено переможця.

 

Заяви на участь у конкурсі приймаються з 27 листопада до 28 грудня. Граничний термін підбиття підсумків конкурсу - 26 лютого 2010 року.

 

Детально з частотами можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15856
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
5295 дн. тому
УР-1 у Львові працює на нижньому діапазоні УКХ з потужністю 4кВт. Хто хоче той почує. А відновити мовлення УР-2 (або УР-3) на Львів було б супер. Цікаво чи НРКУ візьме участь в конкурсі. Щодо DRM - появляться радіостанції знайдуться і приймачі(коли впроваджували телебачення телевізорів у населення теж не було)
micka
5301 дн. тому
"для розбудови мереж" читай "для промивання західняцьких мозків своєю дєрьмузикою" и совдепівською ностальгією. більше ніякої культурної чи журналістської цінності згадані станції не несуть за визначенням.
Львів'янин
5301 дн. тому
Думаю, що частоту 102,1 МГц у Львові мала б нарешті отримати НРКУ для УР-1, хоча якщо переможуть меркантильні інтереси, а не державні, то віддадуть її "Русскому радио" або "Шансону", яким дуже потрібні частоти на Заході, зокрема у Львові, для розбудови мереж...
proradio
5301 дн. тому
Насправді цікавою і привабливою у цьому списку є лише одна частота - 102.1МГц у Львові. Частоти у Кіровограді, Олександрії та Смоліному на 99,99% підуть до УР-1. Фактично воно там і мовить - за ліцензією Кіровоградської ОДТРК 21 год. 51 хв. на добу в її ефірі мали транслюватися програми УР-1. Отже, фактично вони лише закріплять ці відрізки юридично конкретно за НРКУ. Що ж до "низьких частот" на УКХ ЧМ... По-перше, на цих частотах можливо працювати не в DRM, а в його модифікації - DRM+. По-друге, ця модифікація навіть в Західній Європі перебуває на стадії дослідів та тестів. Не кажучи про Україну, де, якщо не помиляюсь, навіть звичайний DRM (для середніх, довгих та коротких хвиль) не стандартизовано досі. По-третє, приймачів під модифікацію DRM+ у світі - обмаль, приймачів DRM+ у широкому продажі взагалі не існує (стандарт поки не впроваджений в жодній країні - ринок не відкрито). А коли вони з'являться, не факт, що на них будуть частотит "нижнього" УКХ ЧМ - будуть "верхні" частоти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду