Закарпатська «районка» через конфлікт з депутатами відмовилася від репортажів із засідань райради

16 Жовтня 2009
13455
16 Жовтня 2009
12:05

Закарпатська «районка» через конфлікт з депутатами відмовилася від репортажів із засідань райради

13455
Закарпатська «районка» через конфлікт з депутатами відмовилася від репортажів із засідань райради

Журналістам із закарпатського райцентру Берегово офіційно заборонили висвітлювати роботу депутатів під час проведення сесій районної ради, пише «Закарпаття online».

 

Про це рішення повідомив на сторінках «Вісника Берегівщини», засновниками якої є райдержадміністрація та райрада, головний редактор «районки» Ласлов Зубанич.

 

Нещодавно від одного із заступників голови Берегівської РДА на адресу редакції надійшов лист, в якому чиновник висловив своє невдоволення публікаціями журналістів, які розміщуються у газеті. У листі йдеться про те, що «журналісти упереджені, інформація про діяльність депутатського корпусу основується не на підставі фактів». Видання припускає, що заступнику голови не подобаються докладні звіти із сесійної зали, які зазвичай пише Ласлов Зубанич (який також є депутатом районної ради).

 

«Як бачимо, є керівники, наділені владою, котрі вважають, що займані посади відкривають перед ними безмежну вседозволеність», - прокоментував офіційний лист берегівського чиновника Ласлов Зубанич.

 

Він також повідомив, що окремі депутати найчисленнішої угорської фракції райради поскаржилися голові райради на коментарі та повідомлення, надруковані в газеті «Вісник Берегівщини» стосовно їхньої роботи.

 

«Для того, аби уникнути подібних непорозумінь було досягнуто певного консенсусу: повідомлення про засідання сесій райради подаватимуться редакцією виключно на підставі офіційного протоколу роботи депутатського корпусу», - пише Ласлов Зубанич.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головешко у коментарі ТК назвав дії депутатів райради та чиновників райдержадміністрації втручанням в редакційну політику. За його словами, якщо депутатам не подобається те, що про них пишуть, нехай подають до суду про спростування. Водночас газета могла знайти й інший компромісний варіант: не відмовлятися від репортажів, а давати депутатам можливість висловити свою точку зору, друкуючи, наприклад, відповідь у наступному числі газети.

 

«Офіційний протокол, підготовлений самою райрадою, - це не дуже добре. У протоколі буде лише те, що туди захоче включити райрада. Про те, що їм невигідно, вони не писатимуть. Відповідно, менше шансів, що суспільство дізнається про якісь негідні вчинки депутатів. Напевно, редактор так себе повів і не хоче більше писати репортажі тому, що газета комунальна», - додав пан Головенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду