Тетяна Монтян: Журналісти мали ретушувати імена дітей, що стали жертвами педофілів

15 Жовтня 2009
21539
15 Жовтня 2009
18:47

Тетяна Монтян: Журналісти мали ретушувати імена дітей, що стали жертвами педофілів

21539
Тетяна Монтян: Журналісти мали ретушувати імена дітей, що стали жертвами педофілів

Юрист Тетяна Монтян, яка надає консультаційні послуги матері дітей, котрі фігурують у справі про розбещення неповнолітніх в «Артеку», засудила ЗМІ, які оприлюднили прізвища дітей.  Про це вона заявила на прес-конференції в УНІАН.

 

«Я не знаю, чим думали ті, хто робив "зливи" в інтернет, повністю показавши імена цих дітей. Більше ці нещасні діти ніколи не повернуться в свої школи, ніколи не повернуться на свої тренування. Вони більше не зможуть ніде з'явитись на людях. Невже не можна було подумати головою і заретушувати їхні прізвища. Я не знаю, що думали журналісти. Але я вважаю, що ті, хто допустив ці "зливи" разом з прізвищами дітей, не набагато пішли від тих, хто їх ґвалтував», -  цитата із запису з блогу Монтян на «Українській правді».

 

Монтян сказала, що цілком підтримує заяву Вінницької правозахисної групи з цього приводу.

 

На її думку «злити» імена дітей могли тільки політики, тому що «це саме у них були всі ці звернення з усіма прізвищами». А журналісти винні в тому, що вони їх не заретушували.

 

Це вже не перший випадок у світі, коли ЗМІ через сенсаційність інформації порушують право людей на приватне життя.

 

Приміром, дружина австрійського маніяка Йозефа Фрітцля, якого звинуватили у тому, що він 24 роки тримав у підвалі та ґвалтував власну дочку, виграла суд проти двох австрійських журналів - тижневика News і щомісячника Woman. Їй присудили 11 тисяч євро компенсації за те, що ЗМІ порушили її право на приватне життя, опублікувавши статті, які «можуть бути цікавими тільки читачам, жадібним до сенсацій».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21539
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валентина
5295 дн. тому
Яка сильна правозахисниця дітей!!! А про дітей іще незвинувачених, не осуджених вона подумала, про їхніх батьків вона подумала? Як їм далі жити? Продажна тварюка, де твій Цушко, за якого ти рвала свою чорну пельку? Тебе знову використали товстосуми... Хто слідуючий?
Сергій
5296 дн. тому
Дивовижна самокритичність у виконанні Монтян, яка забула мабуть, що народ в курсі, хто найголосніше кричить "Тримай злодія", і переконує всіх: "Я нє такая, я жду трамвая"
Lom
5297 дн. тому
як противно все те, що вилітає з чорного рота вадіма колєсніченка і тетяни монтян, яка продала свою совість регіоналам. всім все зрозуміло - піар до ригачки. спрямований до виборів. гидота оце все ваше - монтян, шустєр і вчорашній лукяненко який увесь час посилав свої меседжі у вигляді моральної блювотини.
oko
5297 дн. тому
Все вокруг виноваты. Журналисты, опозиционеры, родители. Только не сами педофилы. У Луценко судя по прессухе нет данных о их причастности к трагедии. Оно и понятно. Указать на виновных бютовцев- значит вылететь на следующий день из кабмина.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду