Дружина австрійського маніяка Фрітцля виграла два позови проти журналістів

9 Лютого 2009
21337
9 Лютого 2009
14:16

Дружина австрійського маніяка Фрітцля виграла два позови проти журналістів

21337
Дружина австрійського маніяка Фрітцля виграла два позови проти журналістів
Дружина австрійського маніяка Йозефа Фрітцля, якого звинувачують у тому, що він 24 роки тримав у підвалі та ґвалтував власну дочку, виграла суд проти двох австрійських журналів. Їй присудили 11 тисяч євро компенсації, повідомляє Lenta.ru з посиланням на The Earth Times.
 
Роза-Марія Фрітцль звинуватила тижневик News і щомісячник Woman у тому, що вони порушили її право на приватне життя, опублікувавши статті, які «можуть бути цікавими тільки читачам, жадібним до сенсацій». Адвокат News заявив, що подасть апеляцію на рішення суду. Також дружина Фрітцля подала позови проти німецького тижневика Der Spiegel і найбільшої австрійської щоденної газети Kronen Zeitung.
 
Численні австрійські і зарубіжні ЗМІ у своїх матеріалах запитували, як дружина маніяка могла не помітити, що він тримає їхню доньку у підвалі. Згідно з офіційною версією, Йозеф Фрітцль закрив свою доньку Елізабет, коли її було 18 років, а дружині сказав, що вона пішла до секти. Фрітцля арештували у квітні 2008 року, коли його дочці вдалося втекти з полону. Йому висунули звинувачення у зґвалтуванні, рабовласництві, незаконному позбавленні свободи, інцесті, жорстокому поводженні з дітьми і вбивстві. Суд над ним розпочнеться в середині березня 2009 року.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21337
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду