ТРК «Україна» стане генеральним інформаційним спонсором «Молодості» і вручатиме приз у 2,5 тис. доларів

15 Жовтня 2009
15474
15 Жовтня 2009
17:26

ТРК «Україна» стане генеральним інформаційним спонсором «Молодості» і вручатиме приз у 2,5 тис. доларів

15474
ТРК «Україна» стане генеральним інформаційним спонсором «Молодості» і вручатиме приз у 2,5 тис. доларів

ТРК «Україна» виступить цього року генеральним інформаційним спонсором Мінародного кінофестивалю «Молодість» за власною ініціативою, зараз ще вирішується в якому обсязі та форматі події фестивалю будуть висвітлені в ефірі телеканалу. Окрім цього, канал вручатиме приз «За найкращу роботу українського режисера» у розмірі 2500 дол. Про це арт-директор фестивалю Андрій Халпахчі заявив під час прес-конференції.

 

Також генеральний директор фестивалю Вальдемар Дзікі працюватиме  членом головного міжнародного журі кінофестивалю, яке очолить французький режисер Тоні Гатліф. Зараз уточнюється список зірок, що планують відвідати «Молодість». Серед тих, кого напевно чекають у Києві, Жан-Клод Ван Дамм, Катрін Деньов (під час відкриття їй буде вручено традиційний приз «За внесок у розвиток світового кіномистецтва»), Амос Гітай, Чулпан Хаматова, Євген Чаплін, Сергій Юрський, Гоша Куценко та інші.

 

 

 

Цього року церемонії урочистого відкриття та закриття відбудуться у культурному центрі «Кінотеатр Київ». Тут же пройдуть всі конкурсні покази, фестивальні прес-конференції та більша частина позаконкурсних програм. За словами арт-директора фестивалю Андрія Халпахчі, від палацу «Україна» як місця проведення урочистих церемоній довелось відмовитись не тільки через брак коштів у фестивальному бюджеті, але й тому, що «"Україна" не відповідає технічним  вимогам, внаслідок чого під час показів буває соромно не тільки перед зарубіжними, але й перед вітчизняними режисерами».

 

В зв'язку з тим, що кінозал у кінотеатрі «Київ» набагато менший, аніж в «Україні», у дні відкриття та закриття фестивалю журналістів запросять лише у хол, але не на кінопокази. Спеціально для журналістів у ці дні будуть організовані прес-покази.

 

Фільм-відкриття фестивалю  - «Коко Шанель та Ігор Стравінський. Таємна історія» режисера Яна Коунена (Франція); фільм-закриття - «Джон Рабе» реж. Флоріана Галенбергера (Німеччина).  Фестивальними майданчиками цього року також стануть кінотеатри «Жовтень», Баттерфляй de Luxe та «Мегаплекс». 

 

За словами Андрія Халпахчі, організатори намагались «прищепити київській владі міжнародні стандарти партнерства», згідно з якими з міського бюджету, скажімо, Берліна, Москви чи Канна виділяється близько третини всього фінансування заходу. Минулого року з передбачених міською владою 100 тис. грн фестиваль зміг отримати лише 20 тис.грн. Решту ж грошей організаторам вдалося отримати лише після попередження подати на міськадміністрацію до суду за невиконання своїх зобов'язань. Цьогоріч КМДА фестиваль «Молодість» не підтримав. Перебуваючи на цьогорічному Львівському форумі, Андрій Халпахчі отримав пропозицію проводити ювілейну 40-у «Молодість» наступного року у Львові і зараз міркує над нею.

 

За словами організаторів, участь України в конкурсній програмі цього року буде не настільки численною та гідною, як минулого року.

 

У позаконкурсній програмі учасників та гостей цьогорічної «Молодості», крім традиційних програм «Фестиваль фестивалів», Sunny Bunny, Довгі ночі короткого метру (Швеція та Німеччина), «Східний експрес» тощо, буде представлено нове російське та аргентинське кіно, ретроспективи ізраїльського режисера Амоса Гітайя та російського режисера та аніматора Андрія Хржановського, програму документальних фільмів про визначних митців «Art/Life», показ фільмів за участю Гійома Депардьє на згадку про актора, 5 кінофільмів на заробітчанську тематику «Заробітчани у кіно» (паралельно відбуватиметься фотовиставка Сергія Бурковського та конкурс синопсисів для майбутнього короткометражного ігрового фільму на цю тематику) тощо.

 

Особливою подією фестивалю стане показ кінострічки «Ні пуху, ні пера» режисера Віктора Іванова (1974, кіностудія ім.Довженка).      

 

З детальною програмою показів та інших фестивальних заходів можна ознайомитися на офіційному сайті «Молодості».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.arthouse.ru, www.film.ru, kurapov.name

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду