detector.media
23.09.2009 19:05
Курус хоче позбавити «Торсат» реєстрації

Ігор Курус на засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 23 вересня запропонував скасувати державну реєстрацію компанії «Торсат» як суб'єкта інформаційної діяльності. За його словами, цей дистрибутор, прикриваючись державною реєстрацією, «вводить провайдерів у блуд».

 

Питання виникло під час обговорення санкції попередження одеському провайдеру - ТРК «Ефір». У ході перевірки цієї компанії працівники Нацради зафіксували ретрансляцію двох неадаптованих програм - «РТР-Планета» і «Первого канала. Всемирная сеть», дистрибуторами яких є «Торсат». Представник ТРК «Ефір» заявив, що хотів розірвати угоду з «Торсатом» і просив дистрибутора визнати рішення Нацради про заборону неадаптованих каналів форс-мажорною обставиною та не застосовувати штрафні санкції. У відповідь «Торсат», посилаючись на свою державну реєстрацію та на рішення господарських судів, довів провайдеру легальність мовлення міжнародних версій російських каналів в Україні.

 

«Ця компанія вважає, що дія законодавства України не поширюється на неї, і збурює до невиконання законодавства інші суб'єкти господарювання. Очевидно, держава повинна визначитися, чи потрібно здійснювати реєстрацію таких підприємств як суб'єктів інформаційної діяльності. Так не можна! Регуляторні органи приймають рішення, а "Торсат" розсилає свої вказівки і під тиском фінансових санкцій змушує провайдерів порушувати законодавство», - прокоментував свою пропозицію на брифінгу Ігор Курус.

 

Також пан Курус нагадав про реєстрацію в Україні іншого підприємства - ТОВ «Об'єднання російських телеканалів», яке взяло на себе зобов'язання щодо адаптації телеканалу ПКВС до українського законодавства. За словами пана Куруса, настав час розібратися, хто в Україні відповідає за цей канал.

 

В. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко повідомив ТК, що юридичному управлінню Нацради доручили надати інформацію про можливі санкції і заходи щодо впорядкування діяльності ТОВ «Торсат».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY