Микола Томенко: обговорення Конституції на Першому національному скидається на агітацію

22 Вересня 2009
15942
22 Вересня 2009
14:57

Микола Томенко: обговорення Конституції на Першому національному скидається на агітацію

15942
Микола Томенко: обговорення Конституції на Першому національному скидається на агітацію

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко звернувся до президента Національної телекомпанії України Василя Ілащука з проханням роз'яснити, чому за час обговорення проекту Конституції в ефірі НТКУ, не було жодного політика чи експерта, повідомляє pro.ua з посиланням на персональний сайт Томенка.

 

На його думку, практична реалізація проекту виявила суттєві недоліки, які зводять нанівець позитивний потенціал цієї ініціативи. Завдяки обраному формату та підбору учасників, передачі по суті представляють собою «агітки» президентського проекту змін до Конституції. Обговорення проблеми підмінюється заангажованим представленням однієї точки зору. Це йому нагадує принцип «одобрямся» часів Радянського Союзу.

 

Віце-спікер вважає, що такий підхід порушує як загальні вимоги закону «Про телебачення і радіомовлення», так і положення указу Президента щодо винесення проекту конституційних змін на всенародне обговорення для визначення позиції громадян України. Адже обговорення передбачає змістовну дискусію із представленням різних точок зору. «На жаль, в ефірі Першого Національного телеканалу можна констатувати відсутність такої дискусії», - каже Микола Томенко.

 

Нагадаємо, 1 вересня 2009 року Національна телекомпанія України та Національне радіо України розпочали показ спеціального проекту «Обговорюємо Конституцію».

 

Президент НТКУ Василь Ілащук пообіцяв прокоментувати звернення Миколи Томенка завтра, 23 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15942
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гы
5351 дн. тому
Илащукова пресс-служба не успевает вникнуть в ситуацию, чтобы быстро реагировать. Некому писать - все в эфире! А само оно не может прокомментировать!
Анти-Балабол 2
5351 дн. тому
Коля Томенко і його дружбан Андруша Шевченко - навіщо вам, таким чесним правдорубам державні дачі на шару? http://www.pravda.com.ua/news/2009/9/22/101984.htm
Анти-Балабол
5351 дн. тому
Постійні заяви цього алкоголічного балабола Колі Томенка давно всім нагадують тупу агітацію :-))) Коля, твоя зірка скоро закотиться :-)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду