Кількість видань з пільговою доставкою у 2010 році зросте на 20 найменувань

17 Вересня 2009
10964
17 Вересня 2009
14:26

Кількість видань з пільговою доставкою у 2010 році зросте на 20 найменувань

10964
Кількість видань з пільговою доставкою у 2010 році зросте на 20 найменувань

Кількість друкованих періодичних  видань, які відповідно до законодавства мають обмежений (часто збитковий для розповсюджувача) тариф на оформлення передплати та доставку, наступного року зросте. Якщо у першому півріччі 2009 року ДП «Преса» нарахувала 71 назв таких видань, то в аналогічному періоді наступного року їх буде вже 90.  Про це повідомив директор ДП «Преса» Валерій Герасименко на 2-й Європейській конференції видавців та розповсюджувачів преси, що проходить 15-17 вересня в Києві.

 

Відповідно до статті 9 Закону України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», «тариф на оформлення  передплати  та доставку передплатникам  друкованих періодичних видань повинен становити не більше  40 %  собівартості виготовлення одного примірника передплатного  видання». На практиці таке обмеження призводить до того, що різницю між економічно обґрунтованим та встановленим відповідно до законодавства тарифом передплатні підприємства змушені переносити на  вартість інших послуг. У тому числі - перекладати її на видання з і без того високою собівартістю виробництва.

 

До видань з «пільговою» передплатою та доставкою, за даними учасників ринку, належать, зокрема, «Урядовий кур'єр» та «Голос України».

 

Загальний разовий наклад таких видань, за даними ДП «Преса», у першому півріччі 2009 року склав 4,1 млн екземплярів, що становить 35% усього накладу видань, занесених в каталог підприємства.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10964
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду