УМХ вивчає можливість впровадження передплати у кіосках

17 Вересня 2009
15229
17 Вересня 2009
08:13

УМХ вивчає можливість впровадження передплати у кіосках

15229
УМХ вивчає можливість впровадження передплати у кіосках

Український медіахолдинг розглядає можливість запровадження нової послуги - передплати на видання через кіоски мережі «Твоя преса». Про це повідомила генеральний директор холдингу Тетяна Єфименко на 2-й Європейській конференції видавців та розповсюджувачів преси, що проходить 15-17 вересня в Києві.

 

На думку пані Єфименко, інститут «традиційної» передплати сьогодні - далеко не найефективніший спосіб розповсюдження. Поганий стан поштових скриньок перешкоджає його розвитку. Окрім цього, передплата збільшує ризики видавця, оскільки фіксує вартість видання на певний період. Видавець не може оперативно регулювати ціну примірника. А така опція важлива в умовах, коли курс валют стрибає, постійно змінюється вартість паперу та інші складові собівартості.   

 

У випадку з передплатою через кіоски обидві проблеми знімаються: споживач в обхід скриньки отримує зарезервований номер (до запитання), видавець - можливість оперативно змінювати ціни (якщо читач погодиться на таку схему). Втім, зазначає Тетяна Єфименко, можлива і така модель, коли ціна фіксується на певний період. «Для тих споживачів, які мають кіоски біля дому, це доволі зручно», - резюмує вона.

 

Послуга може діяти лише щодо тих видань, які вже представлені в дистрибуційній мережі.

 

За словами генерального директора «Твоєї преси» Василя Галімова, конкретні терміни впровадження нової послуги ще не визначені, оскільки рішення про її запуск, власне, ще не прийняте.

 

Генеральний директор ВАТ «Роспечать - Челябинск» (Росія) Костянтин Федоришин повідомив, що в грошовій структурі продажів його компанії передплата займає менше 2%. У 2008 році - 1,3%, у 2009-му - 1,9%, причому зростання відбулося лише за рахунок збільшення вартості передплатних видань. Тож він вважає цей напрям недостатньо перспективним. Втім, додав він, у колег з іншого міста ситуація протилежна, оскільки вони цілеспрямовано розвивають цю послугу, пропонують її не лише фізичним особам, а й корпоративним клієнтам.

 

У першому півріччі 2009 року у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року середня виручка на одну торгову точку мережі «Твоя преса» зросла на 40,5%. При цьому продажі преси показали лише 29-відсоткове зростання, тоді як продажі супутніх товарів - 75%. Найбільше зростання показали кіоски - 72% (преса - 19%), а торговельні зали в супермаркетах - 25%, прилавкові зони - 17%. Продаж періодики в кіосках дає 46% усієї грошової виручки.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15229
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду