ЦВК визначає «середньозважений показник» для ЗМІ на президентські вибори

16 Вересня 2009
15284
16 Вересня 2009
16:00

ЦВК визначає «середньозважений показник» для ЗМІ на президентські вибори

15284
ЦВК визначає «середньозважений показник» для ЗМІ на президентські вибори

Центральна виборча комісія на черговому засіданні, яке відбулося 16 вересня 2009 року, попередньо схвалила проект положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ. Про це ТК повідомив відділ взаємодії зі ЗМІ ЦВК.

 

Відповідно до вимог чинного Закону «Про вибори Президента України» для забезпечення кандидатам на пост президента України рівних умов здійснення передвиборної агітації з використанням засобів масової інформації ЦВК разом з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення та Держкомтелерадіо мають визначити середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу. Центральна виборча комісія своєю постановою попередньо схвалила проект «Положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації в період виборчого процесу з чергових виборів Президента України у 2009 - 2010 роках».

 

Положенням зокрема передбачено, що середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі (ефірного часу) в період виборчого процесу розраховується ЗМІ за формулою СЗП = В : К, де СЗП - це середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі (ефірного часу), В - це виручка засобу масової інформації від розповсюдження комерційної реклами за четвертий квартал 2008 року, а К - кількість одиниць друкованої площі (ефірного часу), фактично наданих для розповсюдження комерційної реклами.

 

ЗМІ, зареєстровані після закінчення четвертого кварталу 2008 року, розраховують середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі (ефірного часу) на підставі відомостей за весь період з початку їх діяльності. Розмір середньозваженого показника вартості одиниці друкованої площі (ефірного часу) таких ЗМІ не може перевищувати розмір середньозваженого показника вартості одиниці друкованої площі (ефірного часу) відповідно газети «Голос України», Національної телекомпанії України та Національної радіокомпанії України, розрахованого згідно із цим Положенням.

 

Прийняту постанову разом з проектом зазначеного Положення буде надіслано Нацраді та Держкомтелерадіо для розгляду, узгодження і прийняття відповідного рішення. ЦВК рекомендує цим державним установам надіслати їм до 21 вересня 2009 року рішення щодо результатів розгляду цього проекту.

 

Нагадаємо, що загальнонаціональні телемовники пропонували ЦВК відмовитися від середньозваженого коефіцієнту щодо політреклами на час цієї президентської кампанії.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15284
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду