Мати Ґонґадзе хоче провести приватну експертизу черепа

16 Вересня 2009
20089
16 Вересня 2009
10:57

Мати Ґонґадзе хоче провести приватну експертизу черепа

20089
Мати Ґонґадзе хоче провести приватну експертизу черепа

Мати журналіста Георгія Ґонґадзе Леся Ґонґадзе має намір провести приватну експертизу черепа, який міг належати її сину, пише «Українська правда» з посиланням на «Німецьку хвилю».

Леся Ґонґадзе повідомила, що володіє додатковим біологічним матеріалом для дослідження і вимагатиме у Генпрокуратури зразків віднайдених фрагментів. Вона зазначила, що кілька днів тому представник Генеральної прокуратури звернувся до неї  з проханням визначитися щодо поховання решток «таращанського тіла». На що мати Ґонґадзе відповіла, що хоче обов'язково оглянути віднайдений череп і бажає замовити експертизу останків приватно. Хто саме робитиме експертизу, вона ще не визначилася, але припускає, що мало хто погодиться взятися за це.

 

Мати убитого журналіста також повідомила, що боїться за своє життя, оскільки, за її словами, експертиза може розставити всі крапки над «і». Але це є єдиним шляхом до поховання, що заспокоїть сумління, каже Леся Ґонґадзе. Вона не бачить перспективи у розслідуванні справи і не вірить у виявлення замовників вбивства. Але все ж планує зустрітися з генеральним прокурором.

 

Як відомо, влітку цього року Генпрокуратура України підтвердила, що у Білоцерківському районі Київської області було знайдено фрагменти черепа, який, на думку слідства, належить Ґонґадзе. Згодом українські судмедексперти підтвердили, що череп належав Георгію Ґонґадзе.

 

Наразі у потерпілої сторони немає ніякої можливості впливати на слідство. Як зазначила ТК адвокат Мирослави Ґонґадзе, КПК не резервує за потерпілими навіть можливості  оскаржувати до суду відмови в задоволенні клопотань, поки слідство не буде закінчено, а справу передано до суду.

 

16 вересня цього року виповнюється 9 років від дня зникнення журналіста. Замовників його убивства досі не покарано.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20089
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 418
03.08.2009 12:49
Михайлына Скорик, «Левый берег»
17 027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду