У Мюнхені стартують Дні українського кіно

9 Вересня 2009
19438
9 Вересня 2009
12:18

У Мюнхені стартують Дні українського кіно

19438
У Мюнхені стартують Дні українського кіно

Сьогодні у Мюнхені розпочалися Дні українського кіно. Про це повідомляє радіо «Німецька хвиля».

Сучасне українське кіно репрезентують роботи «Мамай» Олеся Саніна, «Біля річки» Єви Нейман, «Два в одному» Кіри Муратової та «Райські птахи» Романа Балаяна.

 

Окрему програму складуть короткометражні та анімаційні фільми: «Йшов трамвай N9» Степана Коваля, «Проти сонця» Валентина Васяновича, «Отроцтво» Дмитра Сухолиткого-Собчука, «Сімейний портрет» Марини Вроди, «На грані» Артема Сухарева та Микити Ратнікова, «Таксист» Романа Бондарчука.

 

Крім того, під час фестивалю буде представлено 8 повнометражних стрічок і 6 шедеврів короткого метра. З класикою українського кіно  знайомлять фільми «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова, «Криниця для спраглих» Юрія Іллєнка, «Короткі зустрічі» Кіри Муратової, «Польоти уві сні і наяву» Романа Балаяна.

 

Окрім цього, 10 вересня у Мюнхені відбудеться круглий стіл на тему: «Тенденції українського кіно». До участі запрошено представників українського та іноземного кінематографу, а також Української кінофундації.

 

Фестивальні покази триватимуть у Мюнхенському кіномузеї до 16 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19438
Читайте також
15.09.2009 11:12
Ольга Веснянка, радіо «Німецька хвиля»
27 497
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
лоло
5342 дн. тому
Какая умница Халпакчи! Он, наверное, единственный в нашей стране, кто пропагандирует Украинское Кино! Дай Бог ему здоровья!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду