Президент підписав закон, який встановлює відповідальність за порушення законодавства про друковані ЗМІУНІАН

4 Серпня 2003
1073
4 Серпня 2003
15:12

Президент підписав закон, який встановлює відповідальність за порушення законодавства про друковані ЗМІУНІАН

1073
Президент підписав закон, який встановлює відповідальність за порушення законодавства про друковані ЗМІУНІАН
Президент України Леонід КУЧМА підписав ухвалений Верховною Радою України Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” щодо встановлення відповідальності за порушення законодавства про друковані засоби масової інформації.

Як повідомила УНІАН прес-секретар Президента України Олена ГРОМНИЦЬКА, цей документ набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв УНІАН, 10 липня ц. р. Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України”, внесений Кабінетом Міністрів, що встановлює відповідальність за порушення законодавства про друковані засоби масової інформації. Зокрема, закон встановлює адміністративну відповідальність за виготовлення, випуск або розповсюдження друкованого засобу масової інформації після припинення його діяльності; ухилення від перереєстрації друкованого ЗМІ, чи не повідомлення реєструючого органу про зміну: виду видання; юридичної адреси засновника (співзасновників); місцезнаходження редакції.

За вищенаведені дії передбачається адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу в розмірі від 10 до 30 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 170 до 510 грн.).

В Кодексі України про адміністративні правопорушення доповнюється перелік осіб, які мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення - органами виконавчої влади, що проводять реєстрацію друкованого засобу масової інформації.

Доповнюється ст.12 Закону “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” положенням, відповідно до якого засновник (співзасновник) друкованого ЗМІ зобов'язаний у місячний термін повідомити реєструючий орган про зміну: виду видання, юридичної адреси засновника (співзасновників) та місцезнаходження редакції.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1073
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду