Мати Ґонґадзе: «Політики знову використовують ім'я Георгія»

6 Вересня 2009
7906
6 Вересня 2009
16:52

Мати Ґонґадзе: «Політики знову використовують ім'я Георгія»

7906
Мати Ґонґадзе: «Політики знову використовують ім'я Георгія»

Мати Георгія Ґонґадзе Леся просить владу і політиків не використовувати ім'я вбитого журналіста напередодні виборів.

 

Про це вона сказала в інтерв'ю «Радіо Свобода».

 

Леся Ґонґадзе також має сумніви, чи справді арештований чоловік є генералом Олексієм Пукачем, який вбив її сина.

 

«Я побачила по телебаченню, як Пукача затримували. Він такий доглянутий, з такою гарною зачіскою і раптом чую, що він пас корови. Та зовнішність навіть не відповідала тому, чим він займався. Я навіть засумнівалась, чи це він», - сказала вона.

 

Через уповноважену з прав людини Ніну Карпачову, яка відвідувала Олексій Пукача, Леся Ґонґадзе попросила, аби генерал відповів на кілька її запитань: «Чому він вбив її сина, душив ременем, а згідно з експертизою, кров на ремені не відповідала крові Гії?».

 

«Чому генерал, який займав таку високу посаду, так низько впав, душив і вбив людину власними руками?».

 

«Чому, якщо він душив Гію і відрізав голову, стопа останків чоловіка у морзі не належить синові пані Лесі?».

 

«Чому поранення скелета з моргу є на лівій руці, в Гії були на правій?».

 

Мати журналіста має медичні документи щодо поранень Георгія під час бойових дій в Абхазії.

 

«Це підкреслює, що у сина були поранення на правій руці, а те, що бачила в моргу, то там поранення кістки лівої руки. Питання, що в моргу знаходять останки мого сина я виключаю», - сказала вона.

 

«Генпрокуратура все сфальсифікувала і далі продовжує спектакль, серіал жахів, який триває вже скоро 9 років», - зазначила Леся Ґонґадзе.

 

«Адвокат моєї невістки (Мирослави Ґонґадзе) наполягає на експертизі останків віднайденого черепа. При цьому каже, що це 100% належить Георгію. Скажіть мені, навіщо знову йти по колу, якщо кажуть, що то останки Гії. Це знову той самий сценарій жахів», - заявила вона.

 

Також Леся Ґонґадзе зустрічалась з екс-президентом Леонідом Кучмою, щоб дізнатись у нього, на чому базувалась його заява, що Георгій живий.

 

«Він мені не дав конкретної відповіді, а послався на ті факти, які і я знаю. Розумію, що він не є людина вільна. Він посилається на ті документи, які йому подала Генпрокуратура, він же не був експертом», - сказала вона.

 

Мати журналіста переконана, що напередодні виборів спеціально у суспільстві нагнітають ситуацію у справі її сина, але просить дати їй спокій.

 

«Я черговий раз не стану заручником політиків, це не політики, це бандити, навіть не бандити, бо ті бодай не вдають і виконують свою справу. Вони черговий раз, щоб добратись до влади використовують ім'я Георгія, щоб засвітись перед людьми, щоб в голови людей вкласти свої прізвища», - зазначила Леся Ґонґадзе.

 

УП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7906
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду