Телеглядацька асоціація батьків звинувачує Верховну Раду в маніпуляції комою

4 Вересня 2009
16051
4 Вересня 2009
09:54

Телеглядацька асоціація батьків звинувачує Верховну Раду в маніпуляції комою

16051
Телеглядацька асоціація батьків звинувачує Верховну Раду в маніпуляції комою

«Телеглядацька асоціація батьків України» (ТабУ) звинувачує Верховну Раду України у фальсифікації документів за допомогою пунктуації. Про це повідомляє прес-служба ТабУ.

 

Під час моніторингу інформаційного законодавства представники асоціації зафіксували «факт безпідставної появи знаку пунктуації - коми». Його виявили  в останній редакції абзацу 2 частини 1 ст. 26 Закону України «Про рекламу», опублікованого в березні 2008 року на офіційному веб-сайті вищого законодавчого органу влади України - Верховної Ради.  йдеться саме про цей текст:

«1. Контроль за дотриманням законодавства України про рекламу здійснюють у межах своїх повноважень:
спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів - щодо захисту прав споживачів, реклами
»

 Попередня редакція до внесення змін Законом України N 145-VI від 18.03.2008 року мала наступний вигляд:

«Контроль за дотриманням законодавства України про рекламу здійснюють у межах своїх повноважень:
спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів - щодо захисту прав споживачів
»

 

«Наприкінці норми відсутня кома та слово «реклами». Положення відповідає духу міжнародного та національного права. Спеціально уповноважений державний орган у сфері захисту прав споживачів, а не виробників, захищає права споживачів реклами», - коментує голова телеглядацької асоціації батьків України Максим Ростоцький.

 

«Наявність коми між двома словами наприкінці норми, зазначеної частини Закону, не була передбачена змінами, за які проголосували депутати. Так, згідно із Законом України N 145-VI від 18.03.2008 року до абзацу 2 частини 1 ст. 26 Закону України "Про рекламу" вносились зміни у вигляді додавання лише одного слова без коми. Змінами не передбачалось і викладення існуючої норми у новій редакції. Крім того, присутність коми суперечить логіці, закладеній у статті 1 Закону України "Про рекламу ", при визначенні поняття "споживачі реклами"», - йдеться у офіційній заяві ТабУ.

 

Телеглядацька асоціація звинувачує законотворців у викривленні державної політики у сфері захисту прав споживачів. Прес-служба організації вже надіслала прохання дати юридичну оцінку колізії до голови Верховної Ради України, прем'єр-міністра України та голови Служби безпеки.

 

«Детектор медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16051
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду