Кобля вибачився перед колективом НТКУ за наказ Ілащука

28 Серпня 2009
18625
28 Серпня 2009
16:36

Кобля вибачився перед колективом НТКУ за наказ Ілащука

18625
Кобля вибачився перед колективом НТКУ за наказ Ілащука

28 серпня відбулися загальні збори представників творчих колективів Першого національного з приводу виборів до дорадчих органів, проте їх визнано нелегітимними: на збори завітало трохи більше сорока працівників НТКУ, серед яких чотири заступники президента телекомпанії. Нагадаємо, що на телекомпанії до квітневого десятивідсоткового скорочення працювало 1800 працівників.

 

Основне питання, яке хотіли з'ясувати учасники зібрання: чи залишатиметься законно обрана ще в жовтні 2008 року четвірка від творчого трудового колективу у складі редакційної ради НТКУ.

 

Перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля у своєму виступі зазначив, що Василь Ілащук, підписавши наказ про новий склад редради каналу, помилився, тому й скасував його. Пан Михайло передав членам колективу вибачення від президента НТКУ за помилку, яка трапилася нібито через недопрацювання юридичної служби. За його словами, торік колектив обрав четвірку до наглядової ради, а тепер потрібно обрати до редакційної. Він просив, щоб, обираючи представників від колективу до редакційної ради, зарезервували два місця для керівництва, оскільки склад другої четвірки затверджуватиме Держкомтелерадіо.

 

На зборах також виступили легітимно обрані члени редакційної ради Наталя Розинська, Олександр Зорка та Олена Загороднюк, які наполягали, що їх обрали не до наглядової, а саме до редакційної ради, про що свідчить протокол зборів.

 

Також присутні обговорили питання, скільки дорадчих органів має бути в НТКУ(наглядова, редакційна, художня ради) і які у них повноваження, було вирішено отримати роз'яснення у юристів, та ще раз розглянути це питання на зборах через два тижні.

 

Переважна більшість присутніх підтримали також пропозицію Наталі Розинської про те, щоб керівництво призначило свою четвірку і редакційна рада почала працювати у повному складі над Статутом Національної телерадіокомпанії.

 

«Ми готові були почати працювати в редакційній раді ще рік тому, тому дуже вдячна Держкомтелерадіо, який нагадав президенту НТКУ, що редакційна рада повинна працювати», - сказала пані Розинська.

 

Збори обрали комісію з підготовки загальної профспілкової конференції, до якої увійшли Євген Каленський, Костянтин Іванченко, Тетяна Тростянська, Олександр Зорка, а також представники осередків КНМП та Нової профспілки, юрист телеканалу. Комісія повинна сформувати проект порядку денного конференції.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18625
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Глядач
5360 дн. тому
to Знавець - складається враження, що ви шановний працюєте саме в цій організації, якщо намагаєтесь "отримати якісь роз'яснення", знаєте саме через те, що люди, які не вірять в компанію на яку працюють у нас і складається таке погане положення. P.S. А щодо включення юристів до складу комісії - то якби ві хоч трохи розумілися про що йде мова на таких конференціях ви б зрозуміли, що саме юристи й запобігають уникнути подібних колізій, що виникнули... а такі як ви тільки ганьблять своїх колег...
Знавець
5365 дн. тому
Дивна юридична служба в НТКУ, то начальник безграмотний грошей за коментар вимагає, то в нацраді ляпнуть щось, а потім відхрещуються, то знов вляпалися. Як же у цих юристів можна отримати якісь роз'яснення. А включення до складу комісії юристу телеканалу призведе до зриву конференції. Думайте панове перш ніж запрошувати когось!!!
легион
5366 дн. тому
А.С. Пушкин, "Каленский на профсоюзной конференции". Вступительное слово К.: - Сколько я зарЭзал.?...
//
5366 дн. тому
Колхоз в классическом виде. Посмешили.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду