Кореспондентів російського НТВ вислали з Білорусі

17 Серпня 2009
25228
17 Серпня 2009
11:37

Кореспондентів російського НТВ вислали з Білорусі

25228
Кореспондентів  російського НТВ вислали з Білорусі

 

Кореспондентів  НТВ вислали з Білорусі. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ». Знімальна группа  готувала матеріали для документального фільму про зниклих безвісти журналістів та політиків.

 

До Мінська представники НТВ прибули 14 серпня. Ігор Карней, Олексій Малков та Юрій Бабенко зупинилися в готелі Міжнародного освітнього центру. Вони записали інтерв`ю з рідними викраденого віце-спікера парламенту країни Віктора Гончара. Вже наступного дня знімальну групу розшукала група людей «у цивільному». Вони виселили журналістів з готелю, а вночі відвезли до аеропорту «Мінськ-2» та примусили залишити країну. Свої дії вони пояснили тим, що кореспонденти НТВ працювали без акредитації МЗС Білорусі.

 

Інцидент обурив представників білоруської опозиції. Координатор руху «Європейська Білорусь» Андрій Санников в інтерв`ю «Коммерсанту» назвав випадок з журналістами «імпульсивною реакцією президента Лукашенка на найнебезпечнішу для нього тему».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25228
Читайте також
06.04.2010 13:12
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
48 869
27.02.2009 16:54
Арина Бородина, «Коммерсантъ»
25 481
27.01.2009 12:03
Андрей Окара
, для «Детектор медіа»
15 488
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду