ICTV покаже новий фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці»

13 Серпня 2009
20388
13 Серпня 2009
10:09

ICTV покаже новий фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці»

20388
ICTV покаже новий фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці»

24 серпня, в День незалежності України, в ефірі ICTV покажуть документальний фільм Костянтина Стогнія «Прапороносці». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Стрічка розповідає про двох українців, які в середині 60-х років минулого століття не побоялися підняти жовто-блакитний стяг над Києвом. За вшанування символу незалежної України їх жорстоко покарала система.

 


«Цей випадок увійшов в історію КДБ як один із найбільш зухвалих виявів патріотизму. Адже за задумом прапороносців, зранку біля заводу "Більшовик", що навпроти сьогоднішнього Нархозу, мала формуватися святкова першотравнева колона з робітників і студентів. І жовто-блакитний прапор помітили б усі. Однак прапор вчасно зняли. Його вiддали на експертизу. Досліджували і тканину, і відбитки пальців. Утім, вийти на слід політичних злочинців не могли навіть найкращі оперативники центрального апарату КДБ. Усе вирішили лише кілька літер, котрі виявили на матерії», - йдеться у повідомленні каналу.

 

У фільмі Костянтин Стогній відкриє подробиці справи юнаків і розкаже про те, чому з них і досі не знято обвинувачення.

 

«Прапороносці» вийдуть на ICTV о 13:30.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20388
Читайте також
11.08.2009 15:52
Євген Булавка
для «Детектор медіа»
47 624
17.07.2009 15:32
Маша Томак, Ганна Вакуленко, «День»
17 396
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
БоянЪ
5369 дн. тому
Об этом "Открытая зона" год назад фильм сняла. Кстати, тоже назывался "Прапороносці". Гы! Странненько...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду