detector.media
09.07.2009 09:14
«Поверхность-ТВ» шукає інвестора на 25-51% акцій

Група компаній «Поверхность ТВ», що надає послуги платного телебачення, шукає інвестора, повідомляє газета «Дело».

 

У компанії не виключають варіанту, коли буде продано контрольний пакет - за 51% акцій керівництво групи планує отримати 50-100 мільйонів доларів США. За інформацією газети «КоммерсантЪ», ідеться про продаж 25-51%.

 

Фінансовим консультантом із залучення інвестицій «Поверхності» стала інвестиційна компанія «Конкорд Капітал», представники якої заявляють про серйозну зацікавленість акціями компанії з боку десятка потенційних інвесторів. Серед них, за словами керівника департаменту інвестиційно-банківських послуг компанії «Конкорд Капітал» Віталія Струкова, великі українські медіахолдинги та інвестиційні фонди, що належать українським та російським бізнесемнами, зарубіжні профільні інвестори та фонди прямих інвестицій. В інвесткомпанії прогнозують, що угода буде закрита у 4-му кварталі 2009 року (жовтень-листопад), а залучені інвестиції будуть скеровані на «подальшу експансію на ринок платного телебачення України».

 

Власник «Поверхности» Віктор Самойленко в розмові з «Коммерсантом» наголосив, що операційний контроль залишається за ним незалежно від того, яка частка компанії буде продана, а відсоток акцій впливатиме лише на розподіл прибутків.

 

Медіагрупа «Поверхность» володіє телекомпанією з шістьма каналами («Спорт 1», «Спорт 2», «Спорт3», «Спорт 4», «Спорт HD», Music HD), апаратно-програмний комплекс, що забезпечує цілодобове мовлення телеканалів на супутнику Eutelsat W4, апаратно-знімальний центр, дистриб'юторська компанія та будинок продажів комерційної реклами. Компанія володіє ексклюзивними правами на трансляцію багатьох спортивних заходів на території України. Також компанія бере організаційну та фінансову участь у продакшні Савіка Шустера «Савік Шустер Студіос». За інформацією «Коммерсанта», раніше «Поверхность» вела переговори про залучення інвестицій та отримала кредит від групи Istil - головного інвестора «Савік Шустер Студіос», але, за словами Віктора Самойленка, угода, яка мала закритися 27 лютого, не відбулася. Проте переговори з компанією Мохаммада Захура тривають.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY