Нацрада нагадала мовникам про необхідність дотримуватись Правил мовлення в дні жалоби 17 травня

7 Травня 2009
15059
7 Травня 2009
13:34

Нацрада нагадала мовникам про необхідність дотримуватись Правил мовлення в дні жалоби 17 травня

15059
Нацрада нагадала мовникам про необхідність дотримуватись Правил мовлення в дні жалоби 17 травня

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звертає увагу мовників на необхідність внесення змін 17 травня до програмної сітки у зв'язку з відзначенням Дня пам'яті жертв політичних репресій. Відповідне повідомлення опубліковане на офіційному сайті регуляторного органу з посиланням на указ Президента України № 271/2009 від 27 квітня 2009 року «Про відзначення у 2009 році Дня пам'яті жертв політичних репресій».

 

При плануванні програм на 17 травня Нацрада рекомендує керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими регуляторами 11 червня 2008 року рішенням № 1101.

 

Нагадаємо, що наприкінці квітня суд за позовом Індустріального телевізійного комітету скасував рішення Нацради №1101 про затвердження Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті. Однак поки ще не готова постанова суду. «Рішення суду набирає чинності в десятиденний термін з дня оприлюднення постанови і тільки в тому випадку, якщо Національна рада не подасть апеляційну скаргу. Тобто рішення Нацради про Правила фактично ще діє. Тому ми не можемо поки щось рекомендувати своїм членам. Ми чекаємо на постанову суду і на те, чи буде Нацрада подавати скаргу», - повідомила ТК юрист ІТК Галина Танчак.

 

Виходячи із судової практики Нацради, юрист прогнозує, що регуляторний орган подаватиме апеляційну скаргу, тож рішення Нацради №1101 буде чинним, доки не закінчиться справа в судах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15059
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Т.В.
5481 дн. тому
Виходить, що без правил Нацради Указ Президента не указ?
OBI-Consulting.eu
5481 дн. тому
Слід чекати на директиви від Контрольно-аналітичного управління НР, та його регіональним спеціалістам.. Ці хлопці проконтролюють та упередять будь які радощі..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду