У Кременчуці з’явилася соціальна реклама «Я – хохол»

6 Травня 2009
12694
6 Травня 2009
11:18

У Кременчуці з’явилася соціальна реклама «Я – хохол»

12694
У Кременчуці з’явилася соціальна реклама «Я – хохол»

Низка полтавських громадських організацій обурені появою в Кременчуці соціальної реклами із слоганом «Я – XoXoL», яку розробили та розмістили Асоціація зовнішньої реклами Кременчука та місцева компанія «Рекламний центр на Московській», повідомляє ІМІ з посиланням на газету «Україна молода».

 

На одному рекламному плакаті зображено українку, внизу написано: «Українські дівчата – найкрасивіші». На інших двох – коровай із підписом: «Український народ – найгостинніший» і малюк із ноутбуком: «Українські діти – найрозумніші». Плакати супроводжуються великим написом «Я – ХоХоL».

 

Розробники самої ідеї, Асоціація зовнішньої реклами Кременчука та місцева компанія «Рекламний центр на Московській», пояснили, що «просто обіграли розмір XXL». Загалом же головний задум кампанії полягав у тому, щоби донести, що Україна – велика країна. «Ця соціальна реклама – погляд молодих дизайнерів на нашу історію, теперішнє... Починаючи роботу над новим проектом соціальної реклами, ми хотіли вийти за межі псевдопатріотичних і беззмістовних гасел, які заполонили рекламні щити, – розповів директор компанії «Рекламний центр на Московській» Сергій Каптан. – З приводу можливого прочитання "ХоХоL" як слова "хохол". Я як українець не вважаю слово "хохол" образою».

 

 

 

 

Місцеві громадські організації – Товариство української мови ім. Шевченка, Спілка інтелігенції Кременчука та ГО «За Україну» – Вони мають намір подавати до суду на компанію з вимогою зняти рекламу. «Ми готуємо подання до суду на кінець цього тижня, – сказав  один із керівників Спілки інтелігенції Кременчука Валерій Загребельний. – Також провели опитування серед місцевих жителів і за дві години зібрали 150 підписів за зняття цієї реклами».

 

Тим часом депутати Кременчуцької міськради вже звернулися до прокуратури міста та СБУ з проханням вивчити питання законності розміщення згаданої реклами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12694
Коментарі
17
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Marsia
5000 дн. тому
Мені зовсім не подобається, хоч я і не "патриотка с шахматно-книжечных клубов". Я - українка, а не хохолка.
Влад
5474 дн. тому
Ну, зробили рекламу, ну і нічого...але, якщо б для реклами російської культури вивісили написи "я - москаль! ", то що б далі було? А в слові "москаль" теж, між іншим, нічого ж образливого нема. Не говорячі вже про єврейський сценарій...посол Ізраїлю б точно цих рекламістів на нуль помножила. Висновки невтішні.
Я
5477 дн. тому
Sith який догадчівий... вони ж обіграли текст! щоб ніхто не придирався, але читається ОДНОЗНАЧНО
Олексій
5478 дн. тому
Знять дурні плакати! Це ж неповага до самих себе! Українці - не хохли!
Sith
5478 дн. тому
Я КСОКСОЛ! Еще и латинскими буквами написали) молодцы)
OBI-Consulting.eu
5478 дн. тому
Колеги! Ну в чём же дело! Я сам из Кременчуга, и те полтора с половиной ситилайта на одной улице (которая именуется Ленана) - никак самочувствия настоящих украинцев не портит. А те патриоты, из шахматно-книжечных клубов, которым занятся нечем - будут понятно что писать.. А рекламщики молодцы - правильно сделали - чем ПиАрить вездесущую торговую марку "АРЕНДА" и "СДАМ СИТИЛАЙТ" - написали позитив) И ещё- дщеятели из Месного совета - пусть напишут "подання" - сколько было заложено "откатышей" в ремонт моста через Днепр, по которому "хохлы" ездят каждый день и считают ресорами ЯМЫ! А за работу прокуратуры и СБУ можно не переживать - там до этой ерунды дела не будет - все уехали намывать свои "Мазды6" и Лексусы.. Там всё будет ок) Каптан, размести там лучше фотокалаж с Франкфуртского Аэропорта - как наш известный милицонер-журналист "праздничное майсое построение устроил милиции немецкой" - вот это будет честно и без обид - "Укрианzы - самая белочная нация в мире!" Для общения - vospitalochka@mail.ru
Из Кременчуга
5478 дн. тому
Дебилы. Позорят Кременчуг.
Profi
5478 дн. тому
Хохо́л (жен. хохлу́шка, хохля́чка) — прозвище украинцев. Впервые термин зафиксирован в словаре «Триязычный лексикон» Поликарпова в 1704 году [1]. Значение «украинец, малоросс» для термина «хохол» также записано в «Толковом словаре» Даля [2]. «Словарь современного русского литературного языка», изданный в 1965 году, утверждает, что хохол — «название украинца, первоначально унижительное, затем шутливое, фамильярное» [3]. В XIX веке в Сибири хохлами могли называть не только украинцев, но и белорусов, и русских переселенцев из южных районов европейской части России[4]. Русские старообрядцы-липоване (дельта Дуная) называли хохлами православных украинцев и русских.
Я
5478 дн. тому
підтримую RPG!
RPG
5478 дн. тому
от через таких хохлів, як ти, ми і живемо в такій дупі. якщо ти з гордістю приміряєш на себе цей матюк, то мені абсолютно не хочеться асоціювати себе з такою групою дебілів. якщо тебе так пре від цього слова, то створи "клуб анонімних хохлів", насолоджуйся спілкуванням з собіподібними, а не винось це на біґборди.
хохол
5478 дн. тому
Вдала рекламна кампанія, на мою думку. Нічого поганого та зневажливого у слові хохол не бачу
Неображений
5478 дн. тому
Директор компанії «Рекламний центр на Московській» Сергій Каптан - моральна потвора та розумовий дегенерат. Це визначення я " не вважаю образою ", лише констатацією факта.Також для власної самоідентифікації пропоную Сергію Каптану користуватуся словами "смерд", "тваръ",быдло, подлий человечишко та іншими необразливими словами.
RPG
5478 дн. тому
махно, а в чому почуття гумору тут? що тут смішного? ото, млядь, смішно! піди застрілися на радощах! Хохли (для чоловіків — хохол, для жінок — хохлушка) — зневажлива назва українців, часто вживана на побутовому рівні серед росіян та інших народів колишнього СРСР, яка майже замінює слово «українці». Слово «хохол» у значенні «несвідомий українець» використовується і самими українцями. Ось як це обіграв у вірші «До українців» поет Віктор Баранов: Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил. Можна бути хохлом, і не згіркне від того хлібина. Тільки хто ж колись небо нахилить до ваших могил, Як не зраджена вами, зневажена вами країна... Версію про те, що слово "хохлушка" є російським, може доводити суфікс -ушк- (-юшк-), який властивий російській мові (для прикладу старушка, дедушка, матушка, батюшка).
махно
5478 дн. тому
WSG, спитайте краще у мами: "Мамо, чому я зовсім не маю почуття гумору?"
WSG
5478 дн. тому
Згадав інший рекламний витвір "Мамо, чому я дебіл?". Отож він стосується кременчуцьких "креативщиків"
Луканов
5478 дн. тому
Взагалі то чорт його знає! В цій рекламі справді отой елемент ХХL дуже непогано вписаний і обіграний. Якась самоірнонія виходить. Правда літера X англійська читається як наше Г. Отож, адекватно читається "Я - ГоГоЛь". Але якщо таке обурення викликає це висловлювання, то повинно тоді викликати і висловлювання "Дякую тобі, Боже, що я не москаль". Якщо ми можемо з інших іронізувати, то чому не можемо з самих себе?
им
5478 дн. тому
Девушку нельзя красивей найти? А то за страну обидно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду