detector.media
06.05.2009 11:18
У Кременчуці з’явилася соціальна реклама «Я – хохол»

Низка полтавських громадських організацій обурені появою в Кременчуці соціальної реклами із слоганом «Я – XoXoL», яку розробили та розмістили Асоціація зовнішньої реклами Кременчука та місцева компанія «Рекламний центр на Московській», повідомляє ІМІ з посиланням на газету «Україна молода».

 

На одному рекламному плакаті зображено українку, внизу написано: «Українські дівчата – найкрасивіші». На інших двох – коровай із підписом: «Український народ – найгостинніший» і малюк із ноутбуком: «Українські діти – найрозумніші». Плакати супроводжуються великим написом «Я – ХоХоL».

 

Розробники самої ідеї, Асоціація зовнішньої реклами Кременчука та місцева компанія «Рекламний центр на Московській», пояснили, що «просто обіграли розмір XXL». Загалом же головний задум кампанії полягав у тому, щоби донести, що Україна – велика країна. «Ця соціальна реклама – погляд молодих дизайнерів на нашу історію, теперішнє... Починаючи роботу над новим проектом соціальної реклами, ми хотіли вийти за межі псевдопатріотичних і беззмістовних гасел, які заполонили рекламні щити, – розповів директор компанії «Рекламний центр на Московській» Сергій Каптан. – З приводу можливого прочитання "ХоХоL" як слова "хохол". Я як українець не вважаю слово "хохол" образою».

 

 

 

 

Місцеві громадські організації – Товариство української мови ім. Шевченка, Спілка інтелігенції Кременчука та ГО «За Україну» – Вони мають намір подавати до суду на компанію з вимогою зняти рекламу. «Ми готуємо подання до суду на кінець цього тижня, – сказав  один із керівників Спілки інтелігенції Кременчука Валерій Загребельний. – Також провели опитування серед місцевих жителів і за дві години зібрали 150 підписів за зняття цієї реклами».

 

Тим часом депутати Кременчуцької міськради вже звернулися до прокуратури міста та СБУ з проханням вивчити питання законності розміщення згаданої реклами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY