ТРК «Україна» покаже кольорову версію фільму «В бій ідуть самі старики»

5 Травня 2009
10808
5 Травня 2009
15:21

ТРК «Україна» покаже кольорову версію фільму «В бій ідуть самі старики»

10808
ТРК «Україна» покаже кольорову версію фільму «В бій ідуть самі старики»

До Дня Перемоги ТРК «Україна» покаже прем'єру кольорової версії радянського фільму «В бій ідуть самі старики». Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Нагадаємо, «В бій ідуть самі старики» (1973) - картина українського режисера Леоніда Бикова про бойові будні гвардійського винищувального полку під час Великої вітчизняної війни, а саме другої, «співочої» ескадрильї під керівництвом капітана Титаренка (Леонід Биков).

На ТРК «Україна» фільм вийде 9 травня о 13.00. За інформацією каналу, до роботи над кольоровою версією було залучено цілу групу консультантів - військових льотчиків, спеціалістів із воєнно-історичних костюмів, із нагород, операторів та акторів, що знімались у фільмі.

«Створюючи колоризовану версію кінокартини, ми намагалися дивитися на неї очима Леоніда Бикова, адже він не мислив чорно-білим кольором, він хотів, щоби картина була в кольорі. П'ять разів він направляв запити про надання йому кольорової плівки для зйомок стрічки і п'ять разів отримував відмову. Кожен звук, кожен кадр відповідає вихідним матеріалам. Усе виглядає так, як хотів того Леонід Биков, що зняв картину про події 1943 року крізь призму 1973 року», - каже режисер колоризації, генеральний продюсер Grading dimension pictures Ігор Лопатьонок. Фільм про те, як велася робота над кольоровою версією фільму«В бій ідуть самі старики», можна подивитися на сайті телеканалу «Україна».

 

Крім того, 6 травня о 19.30 у ток-шоу «Шустер live» відбудеться обговорення колоризації фільму, в якому візьмуть участь виконавчий продюсер проекту Марина Лопатьонок, режисер Олександр Кірієнко, народний депутат України Нестор Шуфрич та Герой Радянського Союзу, генерал-майор авіації у відставці Іван Селіфонов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10808
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду