Тимошенко наказала Держтелерадіо знайти кошти на «Євробачення». Потрібні 2,5 млн гривень

27 Квітня 2009
21663
27 Квітня 2009
13:11

Тимошенко наказала Держтелерадіо знайти кошти на «Євробачення». Потрібні 2,5 млн гривень

21663
Тимошенко наказала Держтелерадіо знайти кошти на «Євробачення». Потрібні 2,5 млн гривень

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Держкомтелерадіо забезпечити проведення трансляції фіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2009» в Україні та у разі необхідності подати в установленому порядку відповідні пропозиції до Кабміну, повідомляє «Українська правда», посилаючись на прес-службу уряду.

 

«Детектор медіа» вже повідомляла, що внаслідок недофінансування Національна телекомпанія України не має коштів на висвітлення «Євробачення-2009». Загалом для того, щоб узяти повноцінну участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2009», за словами віце-президента НТКУ Михайла Коблі, телекомпанії потрібно 2,5 млн. гривень. «Особисто я про таке доручення прем'єр-міністра почув по радіо «Ера». Спочатку здивувався, а потім зрадів, - каже Михайло Кобля. - Ми написали низку листів на ім'я Юлії Тимошенко з приводу недофінансування, а тепер чекаємо інформацію від розпорядника наших коштів - Держтелерадіо. Нам потрібні кошти на внесок за участь, на відеоперегони, щоб відправити делегацію Національної телекомпанії, щоб зробити концерт-проводи нашого учасника на Майдані. На все це грошей наразі у нас немає».

 

Зазвичай на пісенний конкурс НТКУ відправляла своїх журналістів та операторів, які робили для «Новин» щоденник «Євробачення». Цього року телекомпанія не змогла відправити свої знімальні групи, замовити готелі і квитки.

 

Тимчасовому виконувачу обов'язків голови Держтелерадіо Анатолію Мураховському ще нічого не відомо про доручення прем'єр-міністра. «До Держтелерадіо це доручення ще не надійшло», - сказав ТК Анатолій Мураховський. Також наразі невідомо, звідки уряд візьме ці кошти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21663
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ой-ой
5480 дн. тому
Обалдеть. Им не на что отправить ДЕЛЕГАЦИЮ НТКУ на Евровидение!!! Им не на что организовать концерт!!! Нет слов. А что, простите, делает там рекламный отдел? Это же какой талант надо иметь, чтобы не продать самый рейтинговый в стране проект!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду