detector.media
27.04.2009 13:11
Тимошенко наказала Держтелерадіо знайти кошти на «Євробачення». Потрібні 2,5 млн гривень

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила Держкомтелерадіо забезпечити проведення трансляції фіналу пісенного конкурсу «Євробачення-2009» в Україні та у разі необхідності подати в установленому порядку відповідні пропозиції до Кабміну, повідомляє «Українська правда», посилаючись на прес-службу уряду.

 

«Детектор медіа» вже повідомляла, що внаслідок недофінансування Національна телекомпанія України не має коштів на висвітлення «Євробачення-2009». Загалом для того, щоб узяти повноцінну участь у пісенному конкурсі «Євробачення-2009», за словами віце-президента НТКУ Михайла Коблі, телекомпанії потрібно 2,5 млн. гривень. «Особисто я про таке доручення прем'єр-міністра почув по радіо «Ера». Спочатку здивувався, а потім зрадів, - каже Михайло Кобля. - Ми написали низку листів на ім'я Юлії Тимошенко з приводу недофінансування, а тепер чекаємо інформацію від розпорядника наших коштів - Держтелерадіо. Нам потрібні кошти на внесок за участь, на відеоперегони, щоб відправити делегацію Національної телекомпанії, щоб зробити концерт-проводи нашого учасника на Майдані. На все це грошей наразі у нас немає».

 

Зазвичай на пісенний конкурс НТКУ відправляла своїх журналістів та операторів, які робили для «Новин» щоденник «Євробачення». Цього року телекомпанія не змогла відправити свої знімальні групи, замовити готелі і квитки.

 

Тимчасовому виконувачу обов'язків голови Держтелерадіо Анатолію Мураховському ще нічого не відомо про доручення прем'єр-міністра. «До Держтелерадіо це доручення ще не надійшло», - сказав ТК Анатолій Мураховський. Також наразі невідомо, звідки уряд візьме ці кошти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY