Ганна Герман: Хтось умисно блокує розгляд медійних законопроектів

3 Квітня 2009
13680
3 Квітня 2009
13:58

Ганна Герман: Хтось умисно блокує розгляд медійних законопроектів

13680
Ганна Герман: Хтось умисно блокує розгляд медійних законопроектів

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Ганна Герман вважає, що запланований на цей пленарний тиждень розгляд низки медійних законопроектів не відбувся через чиїсь свідомі дії.

 

Наразі на розгляді у профільному комітеті – 83 законопроекти, з яких комітет є головним виконавцем по 53. Більшість із них уже скеровано на розгляд до сесійної зали, проте депутати не розглядають їх: VI скликання ВР ухвалило лише три медійні закони та одну постанову. На цьому тижні ВР мала намір розглянути 5 законопроектів, зокрема, законопроекти про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо звітності ради (проект №2442, внесений народним депутатом Оленою Кондратюк, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Національної ради (проект №3153, внесений народним депутатом Оленою Бондаренко, фракція Партії регіонів); «Про доступ до публічної інформації» (проект №2763, внесений народним депутатом Андрієм Шевченком, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення, (проект №3081); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» з пропозиціями Президента України (проект №0953). 

 

«Їх мали розглядати, але всі вони позлітали, – каже Ганна Герман. – 5 разів їх ставили на розгляд, прекрасно розуміючи, що справа до них не дійде. Володимир Литвин спеціально ставить їх наприкінці порядку денного, і депутати не встигають їх розглянути. Це не випадковість, а тенденція. Не знаю, з якою метою. Вбачаю в цьому домовленості когось, хто не хоче допустити розгляду медійних законопроектів. Припускаю, що є якийсь лобіст, якому не потрібен розгляд законопроектів, які стосуються Національної ради з питань телебачення і радіомовлення». За словами пані Герман, на наступній погоджувальній раді вона знову наполягатиме на включенні медійних законопроектів у порядок денний і публічно оголосить про свої підозри щодо їх умисного блокування.

 

Натомість член фракції блоку «Наша Україна – Народна Самооборона» Юрій Стець ввадає, що медійні законопроекти було б розглянуто на цьому тижні, якби Партія регіонів не заблокувала роботи ВР. «Думаю, їх перенесуть на наступний пленарний тиждень. Буде ще засідання 6 квітня, але воно присвячене одному питанню – виступу голови Європарламенту», – розповів ТК пан Стець. Із тим, що медійні законопроекти може бути розглянуто за тиждень, згоден і комуніст Олександр Голуб. Представниця БЮТ Олена Кондратюк повідомила, що розгляд цих законопроектів планується на пленарний тиждень, що розпочнеться 14 квітня, проте якщо на розгляд знову виноситимуться політичні або антикризові питання, медійні можуть відійти на другий план.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13680
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду