За знаннями, й не без вражень

2 Квітня 2009
3222
2 Квітня 2009
18:39

За знаннями, й не без вражень

3222
За знаннями, й не без вражень

Хороший транспорт -  електричка. От студентів-журналістів ВНУ ім.. Лесі Українки нещодавно діставила вона до столиці. Цілу ніч везла, везла, а на ранок «викинула» біля станції метро «Вокзал». А там люди мчали хто-куди, а ми на « Міжнародні дні студентської науки інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка.» Свої широкі двері він розчинив перед нами гостинно...і упустив у київські студентські будні.

 

Заходи конференції були заплановані на два дні. Першого ми, як годиться, розмістилися, зареєструвалися та вирушили на перше пленарне засідання. Обіцяли нам вітальне слово директора Інституту журналістики Володимира Різуна, але натомість почули не менш привітне від його заступника Віталія Корнєєва, який перш за все подякував приїжджим студентам. А їх виявилося значно менше ніж очікувалося - далася взнаки та ж Пані Криза, адже учасники конференції приїхали до Києва за власні кошти, а от дехто і не доїхав.

 

 

Цікавою подією першого дня була презентація видань, які привезли з собою молоді науковці з усієї України. Харків, Черкаси, Львів, Крим, Запоріжжя - це не повний перелік міст, де молоді журналісти творять інфо-простір   нашої держави, адже лишень студентською аудиторією не обходяться. Інститут журналістики теж показав нам своє «газетне дитя» - «Сирець» (назва від району , де він розміщений).

 

Пізніше усі студенти розійшлися по своїх секціях. Усього було вісім, на кожній - своя тема. А основна, яка об'єднувала усіх це - «Молодіжні ЗМІ та ЗМІ для молоді: проблеми та перспективи.» Там уже молоді науковці змагалися ерудицією та інтелектом, вступали в  запалі дискусії. Закінчилася  перша частина уже за шосту годину вечора. Найстійкіші «солдати науки» пішли гуляти на мальовничий Хрещатик. А ця одна з най най най вулиць України прекрасна і в дощ, і в сніг. Київ в вогнях і сяйві не кожен день побачиш.

 

Другий день був підсумковим . Переможці та усі бажаючі зачитували свої роботи, брали участь у обговореннях, ділилися планами на майбутнє.

 

 

Шкода, що не отримали очікуваних сертифікатів учасників, та й про те, коли будуть надруковані статті молодих науковців не повідомили. Фінанси... Криза...

 

А Дні науки прийшли справді продуктивно: кожен міг поділитися напрацьованим, отримати нову цікаву інформацію та познайомитися з колегами-науковцями. На такій веселій ноті і закінчилося дійство...

 

А у нас залишалося добрих кілька годин до потяга. Спочатку ми вдосталь накаталися метро, зупинилися на мості Патона, який над самісіньким Дніпром, та і половина Києва як на долоні. Не змогли не відвідати головну святиню столиці - Києво- Печерську Лавру. Для християн побачити цю колиску вітчизняного Православ'я справді великий Божий дар, а нерідко і ціль усього життя. Кожна цеглинка, кожен камінь тут справді безцінний.

 

 

Потрапили ми також  до  історико-культурного заповідника, де виставлені експонати-мікромініатюри знаного на весь світ Миколи Сядристого. Найменший у світі «Кобзар», розміром 0,6 мм, зашитий павутинкою, обкладинка якого виготовлена з пелюстка безсмертника; композиція «Море» на рисовій зернині; найменші в світі шахи, шахівниця з фігурками яких розміщена на голівці шпильки; портрет-барельєф Рембрандта, вирізаний із шматочка тернової кісточки - це не повний перелік див, яких і неозброєним оком не побачиш( лише з допомогою збільшувального скла). Отак студенти Волинського національного рвалися до Києва за знаннями, а привезли ще й масу гарних фото та вражень.

 

Свереда Тетяна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Тетяна Свереда
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3222
Теги:
Читайте також
18.06.2009 10:53
Валентин Ткач, для «Детектор медіа»
3 717
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Оксана Косюк
5512 дн. тому
Тоді виходить, що аж два журналістських жанри (звіт та огляд) – моветон. Бідолашні теоретики журналістики, вочевидь, про це не знають і – як вислід - досі подають ці злощасні формальні вияви у своїх фундаментальних працях… Шановна Лєнко, скажіть, будь ласка, а хто Вам сказав, що хронологічна послідовність у сфері журналістики – поганий тон?
Ленка
5519 дн. тому
Наверное молодых журналистов не учили, что хронологичное изложение (которое начинается с того, что прошла пресс/конференция/семинар/выставка) - плохой тон :)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду