detector.media
01.04.2009 14:31
Нацрада відмовила ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 1 квітня відмовила  Державному комунальному підприємству ТРК «Київ» у видачі ліцензії на супутникове мовлення.

 

Як мотивували своє рішення члени Нацради, згідно з законом «Про столицю» держава гарантує «надання власного загальноміського ефірного телевізійного каналу, а також загальноміського радіоканалу, каналу кабельного телебачення» (ст. 21. п. 8). ТРК «Київ» має як ефірні частоту на мовлення в місті Києві, так і ліцензію на кабельне телемовлення. Свого часу було задоволено також і заяву КМДА щодо ліцензування ефірної радіочастоти для потреб київської міської громади.

 

Про надання супутникового каналу мовлення в законі про столицю не йдеться, більше того, вважають у Нацраді, заява ДКП ТРК «Київ» не відповідає вимогам ст. 12 Закону України «Про телебачення радіомовлення», згідно з якою в Україні забороняється заснування ТРО органами державної влади та місцевого самоврядування. Засновником ТРК «Київ» є Київська державна міська адміністрація.

 

Як відомо, супутникова ліцензія ТРК «Київ» 27 лютого 2008 року була анульована Нацрадою. Причиною анулювання стало те, що компанія загубила бланк документу і вчасно не звернулася до Нацради щодо видачі дублікату.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY