Mip TV 2009: зростає цікавість до спільного виробництва та документалістики

30 Березня 2009
13763
30 Березня 2009
14:44

Mip TV 2009: зростає цікавість до спільного виробництва та документалістики

13763
Mip TV 2009: зростає цікавість до спільного виробництва та документалістики

46-й ринок телепродукції Mip TV сповнений переживанням економічного спаду, особливо побоюваннями щодо того, чи зможе міжнародна торгівля телеконтентом вистояти в таких умовах.

 

Як пише Variety, на Mip TV 2009 домінують 4 «с»: caution (обережність), cost-cutting (зниження цін), co-production (спільне виробництво) та consolidation (консолідація).

 

«Фінансування обмежене, тому відроджується цікавість до міжнародного спільного виробництва», - каже Лорін Гарауд, виконавчий директор телевізійного дивізіону компанії Reed Midem. Так, незадовго до Mip новий європейський продакшн-гігант Zodiak заявив, що заохочував керівників американських шоу зробити крос-атлантичний продакшн. Більше американсько-європейських угод буде анонсовано під час Mip.

 

Багато хто з телеменеджерів каже, що вони як ніколи відкриті до партнерства з іноземними співпродакшнами. Для цього вони готові віддавати свої бюджети, проте прагнуть зберегти максимально можливий контроль над контентом. «Ми маємо бути настільки редакційно залученими, наскільки це можливо», - каже Табіта Джексон із Channel 4. Хоча, додає вона, спільне виробництво документалістики має такі опції, які дозволяють локалізувати контент пізніше.

 

Mip TV слугуватиме певною рекомендацією стосовно того, що варто робити міжнародним телемережам під час різкого падіння рекламних доходів - обмежувати обсяг закупівель до «must have» або збільшувати, щоб замінити покупним продуктом значно дорожче місцеве виробництво. «Ми традиційно вкладали більше грошей в оригінальні виробництва, проте цього року ми більше витрачаємо на закупівлі», - каже Сідні Суїса з National Geographic.

 

Ще одна тенденція цьогорічного ярмарку телеконтенту - зростання попиту на дослідницьку документалістику економічної та геополітичної тематики. За словами представників France 5 та Marathon Intl, люди дедалі більше цікавляться тим, що відбувається у світі, тим, як інші дають собі раду з тими самими проблемами.

 

Кількість учасників Mip TV зменшилася на 10-15% у порівнянні з 2008 роком. Учасників зі США поменшало на 24%. Компанії просто прислали менше представників: усі надзвичайно зосереджені на бізнесі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13763
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду