detector.media
30.03.2009 14:00
Цього тижня Верховна Рада планує розглянути 5 медійних законопроектів

Із 31 березня до 3 квітня 2009 року Верховна Рада України планує розглянути п'ять законопроектів, що стосуються медійної сфери.

 

Зокрема, законопроекти про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо звітності ради (проект № 2442, внесений народним депутатом Оленою Кондратюк, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» щодо удосконалення стадій прийняття та порядку оприлюднення актів Національної ради (проект № 3153, внесений народним депутатом Оленою Бондаренко, фракція Партії регіонів); «Про доступ до публічної інформації» (проект № 2763, вручений народним депутатом Андрієм Шевченком, фракція БЮТ); про внесення змін до Закону України «Про рекламу» щодо приведення у відповідність до Європейської конвенції про транскордонне телебачення, (проект № 3081); про внесення змін до Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» з пропозиціями Президента України (проект № 0953). 

 

30 березня у Верховній Раді відбулося засідання погоджувальної ради, на якому голова Комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман виступила проти скорочення видатків на інформування громадян України про роботу парламенту. 

 

«Усі заплановані законопроекти залишилися після обговорення на сьогоднішній погоджувальній раді, - зазначила Ганна Герман. - Я наполягала на тому, аби не скорочувати видатки на інформування про роботу Верховної Ради (на трансляції, спеціальні інформаційні програми). Пропоную натомість скоротити інші видатки: дачі для чиновників, спеціальні санаторії, пільги, пенсії народним депутатам (колишнім і нинішнім). А різати видатки на інформування людей про роботу Верховної Ради не можна, боо це урізає свободу доступу людей до інформації про законодавчу гілку влади. Мене підтримали в цьому представники Блоку Литвина. Також з моїми висновками погодився бютівець Микола Томенко». 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY