Колегія Держкомтелерадіо: коштів на інформування про євроінтеграцію не вистачить навіть на покриття боргів перед підрядниками

30 Березня 2009
11180
30 Березня 2009
12:01

Колегія Держкомтелерадіо: коштів на інформування про євроінтеграцію не вистачить навіть на покриття боргів перед підрядниками

11180
Колегія Держкомтелерадіо: коштів на інформування про євроінтеграцію не вистачить навіть на покриття боргів перед підрядниками

Члени колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення обговорили стан виконання у 2008 році двох державних цільових програм інформування громадськості: з питань європейської інтеграції та з питань євроатлантичної інтеграції на 2008-2011 роки. Про це повідомляє департамент інформаційної політики Держкомтелерадіо.

 

На виконання заходів з питань європейської та євроатлантичної інтеграції в інформаційній сфері на 2008 рік у державному бюджеті було заплановано 5 млн. гривень. Однак через те, що програма була профінансована державою лише на 59,7%, утворилася кредиторська заборгованість перед виконавцями на суму 1 млн. 622 тис. грн.

 

У держбюджеті 2009 року на інформаційну кампанію з питань європейської та євроатлантичної інтеграції визначено видатків на суму 500 тисяч грн. (при потребі 7 млн. 468 тис. грн.). Але всі ці кошти мають бути виділені на погашення  минулорічної кредиторської заборгованості за надані послуги. Колегія висловила занепокоєння з приводу кредиторської заборгованості та недостатнього рівня видатків, передбачених у бюджеті, і доручила Держкомтелерадіо разом із членами Міжвідомчої робочої групи та Координаційної ради вийти з ініціативою до уряду щодо внесення змін до держбюджету на 2009 рік.

 

Водночас, як зазначила заступник директора департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Світлана Лі, у 2008 році комітет у повному обсязі виконав завдання і заходи, за які був відповідальним у програмах. У рамках Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на 2008-2011 роки був проведений журналістський конкурс на краще висвітлення питань євро інтеграції, були виготовлені та випущені в ефір комерційних ТРК програми, ролики й ток-шоу з питань євроінтеграції. Торік Національна телекомпанія України відкрила телевізійні кореспондентські пункти у Брюсселі й Варшаві та здійснила 60 репортажів. Проте зараз через відсутність фінансування корпункт у Брюсселі не працює.

 

У рамках Державної цільової програма інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2008 - 2011 роки на замовлення Держкомтелерадіо проведені соціологічні дослідження, конференції, форуми, семінари з питань євроатлантичної інтеграції, конкурс для теле- і радіожурналістів, організовано роботу прес-клубу тощо.

 

Члени колегії Держкомтелерадіо зазначили, що обидві програми виконані частково, здебільшого через недостатнє розуміння державних замовників (органів виконавчої влади) та недостатній фаховий рівень осіб, які опікуються забезпеченням їх виконання у регіонах. Тому колегія наголосила, що необхідно посилити координаційну роль Держкомтелерадіо.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду