«РТР-Планета» має спростувати недостовірну інформацію та відкрити українське представництво

18 Березня 2009
32976
18 Березня 2009
20:32

«РТР-Планета» має спростувати недостовірну інформацію та відкрити українське представництво

32976
«РТР-Планета» має спростувати недостовірну інформацію та відкрити українське представництво

Відбулися переговори щодо трансляції телеканалу «РТР-Планета» (Росія), в яких взяли участь з російського боку радник-посланник Посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов, прес-секретар Посольства РФ Олег Гришин та голова дирекції міжнародних стосунків ВГТРК Сергій Кошляков, а з українського - Ігор Курус, перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, та інші представники Нацради.

 

Як повідомив ТК Ігор Курус, позиція української сторони полягала в тому, щоб РТР, по-перше, стала ліцензіатом Нацради України, по-друге, офіційно спростувала неправдиву інформацію про Україну, що прозвучала в ефірі телеканалу «РТР-Планета».

 

Зокрема, ідеться про ті факти, невідповідність дійсності яких в суді довело Міністерство оборони України - інформацію про існування на території військового гарнізону «Макар-1» (Київська область) приміщень для утримання в'язнів ЦРУ (від 12.03.2006) і участь українських громадян у російсько-грузинському конфлікті (фільм «Свій - чужий» від 01.02.2009). Також Нацрада вимагає спростування інформації, що прозвучала у фільмі «Голод - 33. Невыученные уроки истории», який, за висоновками Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, є таким, що розпалює національну ворожнечу. 

 

Після того, як вимоги української сторони буде виконано, сторони готові повернутися до переговорного процесу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32976
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Лях
5515 дн. тому
А агитировать за ЕЦ на РТР Нацраде не надо?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду