Громадські партнери НЕК з питань захисту суспільної моралі протестували проти газети «Блик»

13 Березня 2009
1795
13 Березня 2009
21:52

Громадські партнери НЕК з питань захисту суспільної моралі протестували проти газети «Блик»

1795
Громадські партнери НЕК з питань захисту суспільної моралі протестували проти газети «Блик»
Судове засідання по справі за позовом газети «Блик» проти Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, яке мало відбутися 13 березня 2009 року, перенесено через технічні моменти у роботі суду. Коли відбудеться засідання поки що невідомо. Як зазначила секретар суду, сторони будуть повідомлені про це у належному порядку повістками.
 
Нагадаємо, що названим позовом газета «Блик» вимагає скасувати рішення Нацкомісії №4 від 23.10.2008, яким визначено наявність у окремих випусках газети зображень еротичного й порнографічного характеру, а також таких, що демонструють неповагу до релігійних святинь та ображають релігійні почуття віруючих.
 
 
Попри те, що судове засідання не відбулося, під стінами суду пройшла акція протесту. Близько 15 демонстрантів тримали плакати з гаслами та вигукували у мегафон заклики на захист «християнських цінностей».
 
 
Організатором пікету є керівник Асоціації сприяння розвитку національного лідерства Олександр Корман.
 
Олександр Корман
 
Асоціація об’єднує низку громадських організацій, які на сайті НЕК називаються «громадськими організаціями – партнерами НЕК». Серед них називаються «Асоціація сприяння розвитку національного лідерства», «Розрада», «Академія розвитку», «Форматор», «Відновлення особистості», «Жіночий консорціум України», «Агапе», «Центр батьківства», Спілка рекламістів України, Асоціація зовнішньої реклами України, Спілка підприємств зовнішньої реклами, Всеукраїнська асоціація комп’ютерних клубів, Виставкова Федерація України тощо. Разом з НЕК ці громадські організації розробляють «чіткі алгоритми співпраці».
 
У коментарі ТК пан Корман сказав, що учасники пікету виступають не як члени певної організації чи організацій, а як громадяни України, що висловлюють свою особисту позицію (хоча заявка на проведення пікету була подана до Київської міської державної адміністрації ГО «Агапе»). Те ж саме заявляли ТК і самі учасники акції протесту проти «Блика».
 
«Детектор медіа»
Фото Яни Новоселової
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1795
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
lolo
5533 дн. тому
Слава Богу, хоть хтось дбає про моральність! Зроблять з Украни Содом чи Гоморру. Незадоволені журналісти самостверджуються, а читачі мають це "хавати" !
Мария
5534 дн. тому
Давайте, давайте... Поддерживайте этих самопровозглашенных цензоров и "моралистов"! Только не удивляйтесь, когда за анекдоты начнут в тюрьму сажать! Чем подлее человек, тем больше ему нравится учить других "моральности", решать, что можно, а что нельзя. Комплекс вахтера.
Іван
5535 дн. тому
Молодоці хлобці, так тримати. Треба судити цих збоченців. Повідомте заздалегіть колт наступне слухання суду - приведемо ще народи підтримати НЕК
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду