Держкомтелерадіо проводитиме телефестивалі у 2009 році за спонсорські гроші

25 Лютого 2009
12542
25 Лютого 2009
17:06

Держкомтелерадіо проводитиме телефестивалі у 2009 році за спонсорські гроші

12542
Держкомтелерадіо проводитиме телефестивалі у 2009 році за спонсорські гроші
Колегія Держкомтелерадіо на засіданні 24 лютого вирішила, що для проведення телевізійних фестивалів цього року потрібно залучати спонсорські кошти. Про це «Детектор медіа» повідомив відділ зв’язків з громадськістю комітету.
 
Нагадаємо, що торік під патронатом Держкомтелерадіо відбулося чотири фестивалі: IV Міжнародний фестиваль «Перемогли разом», XII Всеукраїнський фестиваль фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча», Х Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» і XIII Всеукраїнський фестиваль «Калинові острови».
 
Колегія вирішила, що цей вид діяльності Держкомтелерадіо заслуговує на увагу і має бути продовжений у 2009 році. Зважаючи на недостатність фінансування державних телерадіоорганізацій у цьому році та відповідно до постанови Кабміну від 22.10.08 р. № 943 «Про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів», проведення фестивалів в межах коштів державного бюджету стало неможливим. Тому, як зазначили учасники засідання, в умовах економічної кризи доцільно організувати фінансування проведення творчих конкурсів винятково за спонсорські кошти. До залучення спонсорських ресурсів для поповнення бюджетів фестивалів (рахунки компаній-організаторів) пропонується активно долучити всі державні телерадіокомпанії. Витрати на відрядження, утримання учасників фестивалів мають взяти на себе телерадіокомпанії, творчі групи яких беруть участь у конкурсах.
 
Водночас, вважає колегія Держкомтелерадіо, слід оптимізувати умови проведення фестивалів, порядок нагородження та заохочення переможців творчих конкурсів. Для цього необхідно переглянути номінації фестивалів, передусім Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калинові острови», а також забезпечити належну інформаційну підтримку заходів.
 
Колегія  схвалила перелік фестивалів на 2009 рік, засновником (співзасновником) яких є Держкомтелерадіо: «Мій рідний край» (11-20 вересня на базі Закарпатської ОДТРК), «Калинові острови» (5-9 жовтня на базі  Чернігівської ОДТРК), «Перемогли разом» (4-10 травня на базі Севастопольської РДТРК), «Золоте курча» (1 червня та 17-22 серпня на базі ДТРК «Культура» спільно з Українським відділенням «Славутич» Міжнародного фонду ім. Ролана  Бикова).
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12542
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ВИП
5557 дн. тому
А кому воно потрібно ДЕЖТЕЛЕРАДІО? Скільки чиновників шастають там коридорами...А користі від них нуль. ОТ кого потрібно скорочувати
працівник одтрк
5558 дн. тому
згоден..всі такі горді, коли отримають диплома і почеплять його на стіні компанії, а в цей час грошей на відрядження нема, зарплата врізана, все старе і совкове. зате взяли участь в фесті нікому не потрібних програм і фільмів. краще б за ці гроші журналістів та редакторів на професійні тренінги послали. але хто його буде добре робити, коли зарплати нема
Небайдужий
5559 дн. тому
Шановні! Кому потрібні ці ваші фестивалі? І для чого? Аби один одного нагороджувати грамотами і призами за продукти вельми сумнівної якості? Чи не краще зробити один серйозний телерадіофестиваль із авторитетним (бажано - не внутріцеховм журі). Може був би толк. А так... Хотілося б знати, скільки державних коштів на грамоти, відрядження і застілля вилітає у трубу на тих "островах" і "пташниках"...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду