detector.media
25.02.2009 17:06
Держкомтелерадіо проводитиме телефестивалі у 2009 році за спонсорські гроші
Колегія Держкомтелерадіо на засіданні 24 лютого вирішила, що для проведення телевізійних фестивалів цього року потрібно залучати спонсорські кошти. Про це «Детектор медіа» повідомив відділ зв’язків з громадськістю комітету.
 
Нагадаємо, що торік під патронатом Держкомтелерадіо відбулося чотири фестивалі: IV Міжнародний фестиваль «Перемогли разом», XII Всеукраїнський фестиваль фільмів, теле- і радіопрограм для дітей та юнацтва «Золоте курча», Х Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край» і XIII Всеукраїнський фестиваль «Калинові острови».
 
Колегія вирішила, що цей вид діяльності Держкомтелерадіо заслуговує на увагу і має бути продовжений у 2009 році. Зважаючи на недостатність фінансування державних телерадіоорганізацій у цьому році та відповідно до постанови Кабміну від 22.10.08 р. № 943 «Про економію бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державної влади та інших державних органів», проведення фестивалів в межах коштів державного бюджету стало неможливим. Тому, як зазначили учасники засідання, в умовах економічної кризи доцільно організувати фінансування проведення творчих конкурсів винятково за спонсорські кошти. До залучення спонсорських ресурсів для поповнення бюджетів фестивалів (рахунки компаній-організаторів) пропонується активно долучити всі державні телерадіокомпанії. Витрати на відрядження, утримання учасників фестивалів мають взяти на себе телерадіокомпанії, творчі групи яких беруть участь у конкурсах.
 
Водночас, вважає колегія Держкомтелерадіо, слід оптимізувати умови проведення фестивалів, порядок нагородження та заохочення переможців творчих конкурсів. Для цього необхідно переглянути номінації фестивалів, передусім Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Калинові острови», а також забезпечити належну інформаційну підтримку заходів.
 
Колегія  схвалила перелік фестивалів на 2009 рік, засновником (співзасновником) яких є Держкомтелерадіо: «Мій рідний край» (11-20 вересня на базі Закарпатської ОДТРК), «Калинові острови» (5-9 жовтня на базі  Чернігівської ОДТРК), «Перемогли разом» (4-10 травня на базі Севастопольської РДТРК), «Золоте курча» (1 червня та 17-22 серпня на базі ДТРК «Культура» спільно з Українським відділенням «Славутич» Міжнародного фонду ім. Ролана  Бикова).
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY