Walt Disney не дозволили купити російський медіахолдинг

24 Лютого 2009
23184
24 Лютого 2009
10:58

Walt Disney не дозволили купити російський медіахолдинг

23184
Walt Disney не дозволили купити російський медіахолдинг
Федеральна антимонопольна служба Росії відхилила заявку Walt Disney Co. на купівлю 49% холдингу Media One TV, який керує 30-ма регіональними телекомпаніями. Про це повідомляє російська газета «КоммерсантЪ».
 
«Детектор медіа» вже повідомляла про намір Disney вийти на російський ринок. Компанія планувала вкласти 233 мільйони американських доларів у розвиток дитячого телеканалу на частотах Media One.
 
Як пояснив заступник керівника ФАС Андрій Кашеваров, клопотання компанії Catalpa Investments Ltd, яка представляла Walt Disney Co., відхилене у відповідності до статті 33 закону «Про захист конкуренції», позаяк комісія вважає надані документи недостовірними. Комісія отримала від компанії документи не в повному обсязі; крім того, як наголошують у службі, якби угода відбулася, Catalpa Investments могла би приймати ключові рішення в управлінні телемережею, хоча мала придбати не контрольну частку.
 
Ані власник компанії Media One, ані російські представники Disney поки що не коментують цю подію. Експерти вбачають у цій уже не першій відмові іноземному інвестору у праві на придбання російського медіаактиву ознаки цілеспрямованої політики недопущення західного капіталу на ринок РФ.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду