detector.media
24.02.2009 10:58
Walt Disney не дозволили купити російський медіахолдинг
Федеральна антимонопольна служба Росії відхилила заявку Walt Disney Co. на купівлю 49% холдингу Media One TV, який керує 30-ма регіональними телекомпаніями. Про це повідомляє російська газета «КоммерсантЪ».
 
«Детектор медіа» вже повідомляла про намір Disney вийти на російський ринок. Компанія планувала вкласти 233 мільйони американських доларів у розвиток дитячого телеканалу на частотах Media One.
 
Як пояснив заступник керівника ФАС Андрій Кашеваров, клопотання компанії Catalpa Investments Ltd, яка представляла Walt Disney Co., відхилене у відповідності до статті 33 закону «Про захист конкуренції», позаяк комісія вважає надані документи недостовірними. Комісія отримала від компанії документи не в повному обсязі; крім того, як наголошують у службі, якби угода відбулася, Catalpa Investments могла би приймати ключові рішення в управлінні телемережею, хоча мала придбати не контрольну частку.
 
Ані власник компанії Media One, ані російські представники Disney поки що не коментують цю подію. Експерти вбачають у цій уже не першій відмові іноземному інвестору у праві на придбання російського медіаактиву ознаки цілеспрямованої політики недопущення західного капіталу на ринок РФ.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY