Іван Омелянюк: Впровадженя цифрового телебачення в Україні зможе координувати тільки віце-прем’єр

19 Лютого 2009
21503
19 Лютого 2009
15:21

Іван Омелянюк: Впровадженя цифрового телебачення в Україні зможе координувати тільки віце-прем’єр

21503
Іван Омелянюк: Впровадженя цифрового телебачення в Україні зможе координувати тільки віце-прем’єр
Генеральний директор НВП «Квант-Ефір», член правління Генеральної Асамблеї міжнародної асоціації цифрового ефірного мовлення (DigiTAG) Іван Омелянюк прокоментував План заходів впровадження цифрового телерадіомовлення (розроблено Мінтрансзв’язку, суттєво відкориговано Національною радою з питань телебачення і радіомовлення).
 
Свої пропозиції пан Омелянюк подав таблицею. Основний наголос: для впровадження цифрового телебачення в Україні необхідно створити Міжвідомчу координаційну раду під головуванням віце-прем’єр-міністра (додатково пан Омелянюк надіслав також проект Положення про міжвідомчу координаційну раду та орієнтовний склад комісії).
 
«Хотілося б підкреслити, що майже у всіх країнах Євросоюзу, де зараз триває процес виключення аналогового телебачення, питанням упровадження цифрового ефірного телебачення займались особисто навіть прем’єр-міністри. …Власне, така рада і мала би на меті припинити бюрократичне протистояння двох відомств – Мінтрансу та Нацради, яке українці спостерігають протягом останніх двох років замість цифрового телебачення. Дуже важливо, щоби Координаційна рада працювала на постійній основі і їй делегувалися повноваження органу державної влади», - заявляв в інтерв’ю «ТК» Іван Омелянюк.
 
Іван Омелянюк запрошений виступити з доповіддю «Методологія трансформації існуючих аналогових національних телемереж в мережі синхронного цифрового мовлення» на 5-й Щорічній конференції «Cтратегії переходу на цифрове телебачення». На конференції, яка відбудеться 25-26 лютого у Лондоні, будуть обговорюватись проблеми, з якими стикається Центральна та Східна Європа під час переходу на цифрове телебачення, варіанти використання цифрового дивіденду (частот, що звільнились після виключення аналогового телебачення), а також будуть представлені дослідження на конкретному прикладі фахівців медійної галузі з країн, які почали розвиток цифрового ефірного телебачення, а також тих, які вже вимкнули аналогове телебачення і мають досвід у впровадженні цифрового ефірного телебачення.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21503
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду